'Samsung combineert technieken uit Huawei P20 Pro en Apple iPhone X in nieuwe Galaxy S10'

'Samsung combineert technieken uit Huawei P20 Pro en Apple iPhone X in nieuwe Galaxy S10'

05-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Een analist voorspelt dat Samsung in de Samsung Galaxy S10 technieken die nu al toegepast worden in de Huawei P20 Pro en Apple iPhone X gaat gebruiken voor haar Samsung Galaxy S10. De Galaxy S10 wordt waarschijnlijk in het voorjaar van 2019 door Samsung gepresenteerd.

De Apple iPhone X staat bekend om haar 3D gezichtsscanner. De Huawei P20 Pro is de eerste smartphone met drie camera's aan de achterzijde. Volgens een analist van analistenbureau KB Securities gaat Samsung beide technieken gebruiken in haar Samsung Galaxy S10 van volgend jaar. Dat meldt The Investor.

De 3D gezichtsscanner van Apple projecteert onzichtbare puntjes op het gezicht om zo een nauwkeurige 3D scan van het gezicht te kunnen maken. Hierdoor is de gezichtsscanner van Apple in staat om het gezicht vanuit diverse invalshoeken te herkennen. De 3D gezichtsscanner van Apple is nauwkeuriger en betrouwbaarder dan normale gezichtsherkenning die momenteel op veel smartphones beschikbaar is.

3D gezichtsscan in Samsung Galaxy S10

Samsung gaat een vergelijkbare technologie volgend jaar ook toepassen in de Samsung Galaxy S10. De 3D gezichtsscan wordt min of meer de opvolger voor de iris scanner waarmee Samsung de afgelopen jaren heeft geëxperimenteerd. Een irisscanner werkt echter niet altijd goed en biedt niet het gebruiksgemak van een vingerafdruksensor of gezichtsherkenning. 3D gezichtsscan is betrouwbaarder en daardoor een goed alternatief voor zowel een irisscanner als de vingerafdruksensor.

Triple-camera in Samsung Galaxy S10

Huawei heeft dit jaar naam en faam weten te maken met haar Huawei P20 Pro. Dit toestel is voorzien van drie camera's, opgebouwd uit een 40-megapixel kleurencamera, 20-megapixel zwart-wit camera en een 8-megapixel kleurencamera. De drie camera's tezamen zijn in staat om optisch in te zoomen en zeer hoge kwaliteit foto's te leveren doordat beelden over elkaar heen worden gelegd. Slimme software zorgt er daarnaast voor dat de camera objecten kan herkennen en zich hier op kan instellen.

Het systeem van drie camera's in combinatie met slimme software wil Samsung naar verluidt ook gaan toepassen in de Samsung Galaxy S10 van volgend jaar. Hoe de configuratie van Samsung eruit komt te zien is nog niet duidelijk.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie