Google brengt relatief grote beveiligingsupdate voor juni uit

Google brengt relatief grote beveiligingsupdate voor juni uit

05-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft de beveiligingsupdate voor Android voor juni vrijgegeven. De beveiligingsupdate voor juni is met patches voor 57 kwetsbaarheden een stuk groter dan de beveiligingsupdate die in mei werd uitgebracht.

Sinds Google in de zomer van 2015 werd geconfronteerd met het extreem gevaarlijke Stagefright-lek in het Android besturingssysteem, brengt Google iedere maand een beveiligingsupdate uit voor het Android besturingssysteem. In de zesde beveiligingsupdate van 2018 heeft Google naar eigen zeggen 57 kwetsbaarheden opgelost, ruim het dubbele van vorige maand toen Google 23 beveiligingsproblemen heeft opgelost.

Overigens is de update van juni niet de grootste update die Google ooit heeft uitgebracht. Vorig jaar lostte Google gemiddeld 60 tot 80 problemen per maand op. De grootste update tot nu toe is de update van april van dit jaar. In deze update werden maar liefst 312 kwetsbaarheden opgelost.

Van de 57 kwetsbaarheden die Google middels de update voor juni heeft verholpen, werden er elf door Google aangemerkt als 'zeer kritisch', De overige 46 kwetsbaarheden hadden volgens Google een hoge prioriteit zo blijkt uit het Security Bulletin van Google.

Beschikbaarheid

De nieuwe beveiligingsupdate komt spoedig beschikbaar voor de Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 7, Nexus 9, Google Pixel, Google Pixel XL, nieuwe Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL en alle Android One smartphones. De update is daarnaast ook beschikbaar voor smartphone fabrikanten die de beveiligingsupdate kunnen verwerken in toekomstige software updates. Diverse fabrikanten voorzien hun toestellen op regelmatige basis van updates waarin de beveiligingsupdates van Google zijn verwerkt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie