Geruchten rondom Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL worden steeds concreter

06-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Net als afgelopen twee jaar, zal Google naar verwachting ook dit jaar weer met twee eigen Pixel smartphones gaan komen. Dit jaar is het alweer tijd voor de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. De geruchten worden steeds concreter en voor het eerst zijn nu ook specificaties genoemd.

Nieuwe geruchten rondom de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL, die waarschijnlijk ergens tussen eind september en midden november gepresenteerd zullen gaan worden, worden steeds concreter. Voor het eerst zijn nu specificaties van beide toestellen genoemd die overeen komen met eerder uitgelekte details.

Screenprotectors tonen vermoedelijk vormgevingsdetails van nieuwe Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL
Screenprotectors tonen vermoedelijk vormgevingsdetails van nieuwe Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL

Uit foto's van screenprotectors die eerder zijn uitgelekt, was al behoorlijk wat informatie te destileren. Deze screenprotectors lieten al zien dat de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL twee fysiek verschillende toestellen zijn. De Google Pixel 3 wordt een toestel met een 'normaal' 18:9 beeldscherm, de Google Pixel 3 XL krijgt waarschijnlijk een 19:9 beeldscherm en heeft bovenin een zogenaamde 'notch' (uitsparing).

Uit nieuwe informatie blijkt dat de Google Pixel 3 een beeldscherm van 5,3 inch heeft. De Google Pixel 3 XL krijgt een beeldscherm van 6,2 inch. Verder wordt gemeld dat beide toestellen aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 710 processor, een nieuwe processor die nog door Qualcomm gepresenteerd moet gaan worden.

Dubbele camera voor beide Google Pixel 3 smartphones

Boven het beeldscherm van de Google Pixel 3 en in de notch van de Google Pixel 3 XL zijn vele uitsparingen te vinden. Het lijkt erop dat beide toestellen een dubbele front-camera gaan krijgen. Verder zijn uitsparingen zichtbaar voor de luidspreker en sensoren.

(3D) gezichtsherkenning standaard onderdeel van Android P?

Gezien de dubbele camera-setup en de focus van Google om met nieuwe Pixel smartphones ook nieuwe technieken die in Android ondersteund worden direct aan te kunnen bieden, lijkt het voor de hand te liggen dat in de aankomende nieuwe Android versie (Android 9.0 P.) gezichtsherkenning standaard opgenomen zal gaan worden als ondersteuning. Verwacht wordt dat vanaf volgend jaar de eerste fabrikanten van Android smartphones gaan werken met 3D gezichtsscanners, zoals deze nu al in de Apple iPhone X is toegepast. Mogelijk dat Google hier al op voorsorteert met Android P.

Front-facing speaker

Onder het beeldscherm is bij beide toestellen ook nog een opmerkelijke uitsparing zichtbaar. Mogelijk gaat het hier om een uitsparing voor een tweede front-facing speaker. De uitsparing is te smal voor bijvoorbeeld een vingerafdruksensor die vermoedelijk aan de achterzijde van de toestellen geplaatst is.

Aankondiging tussen eind september en midden november

De nieuwe Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL worden waarschijnlijk ergens tussen eind september en midden november gepresenteerd. In de komende maanden zullen ongetwijfeld meer details over beide toestellen uitlekken in de aanloop naar de officiële introductie door Google.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie