Apple Watch kan steeds meer medische aandoeningen herkennen

Apple Watch kan steeds meer medische aandoeningen herkennen

07-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Onderzoekers hebben ontdekt dat de Apple Watch ook gebruikt kan worden om de ziekte van Parkinson te herkennen. Dankzij de Apple Watch is de ziekte beter te herkennen dan met onderzoeken in het ziekenhuis en het bijhouden van een dagboek door een patiënt.

Er worden steeds meer mogelijkheden ontdekt om met behulp van de Apple Watch ziektes of medische problemen te detecteren. De Apple Watch is dankzij de ResearchKit al langer in staat signalen van een beroerte herkennen. Onderzoekers zijn er nu ook in geslaagd om met de Apple Watch symptomen van de ziekte van Parkinson te herkennen.

Om de ziekte van Parkinson vast te kunnen stellen moeten patiënten momenteel in het ziekenhuis onderzoeken ondergaan en daarnaast een dagboek bijhouden over ongecontroleerde bewegingen en bevingen in bijvoorbeeld de handen of armen. De Apple Watch kan deze symptomen veel beter en nauwkeuriger registreren dan de patiënt zelf, zo blijkt nu.

Naast de inzet van de Apple Watch voor de detectie van een beroerte of de ziekte van Parkinson, lopen ook onderzoeken naar de mogelijkheden om de Apple Watch te gebruiken voor het detecteren van bijvoorbeeld autisme, epilepsie en melanomen.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie