Motorola kondigt Motorola Moto Z3 Play aan

07-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Na weken van geruchten heeft Motorola de Motorola Moto Z3 Play officieel onthuld. Het toestel komt eind deze maand voor circa 620 euro in de winkels te liggen.

De Motorola Moto Z3 Play is de meest uitgebreide smartphone die Motorola dit jaar tot op heden heeft gepresenteerd. Het toestel is qua formaat nagenoeg even groot als haar voorgangers. Dit komt vooral vanwege het feit dat de Motorola Moto Z3 Play backwards compatible is met de eerder uitgebrachte MotoMods modules. Het beeldscherm is wel een stukje groter geworden.

Motorola Moto Z3 Play
Motorola Moto Z3 Play

Motorola heeft in de Moto Z3 Play een beeldscherm van 6 inch geplaatst met een resolutie van 1.080 x 2.160 pixels (Full HD+). Dit beeldscherm is groter dan het beeldscherm in de voorgangers van de Moto Z3 Play doordat Motorola nu een 18:9 beeldscherm heeft gebruikt. Hierdoor zijn de schermranden smaller, waardoor het formaat van het toestel niet groter is geworden. In tegenstelling tot veel andere smartphones is er bij de Motorola Moto Z3 Play geen gebruik gemaakt van een notch (uitsparing) bovenin het beeldscherm omdat de rand boven het beeldscherm nog breed genoeg was voor de frontcamera, luidspreker en sensoren.

1,8 GHz octa-core processor met 4 GB werkgeheugen

De Motorola Moto Z3 Play wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 636 processor, een 1,8 GHz octa-core processor. Daarbij beschikt het toestel over 4 GB werkgeheugen en komt beschikbaar in een uitvoering met 32 GB aan interne opslagcapaciteit en een uitvoering met 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is ook een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig.

Op cameragebied is de Motorola Z3 Play voorzien van een dubbele camera opgebouwd uit een 12-megapixel en een 5-megapixelcamera. Aan de voorzijde is een 8-megapixelcamera voor selfies aanwezig.

Up-to-date met Android 8.1 Oreo

De Motorola Moto Z3 Play zal eind deze maand op de markt verschijnen en gaat circa 620 euro kosten. De smartphone zal direct uit de doos draaien op Android 8.1 Oreo, momenteel de meest actuele versie van Android. Daarbij beschikt het toestel over een 3.000 mAh accu.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie