Sony Xperia XZ1 Compact vanaf zaterdag opnieuw verkrijgbaar bij Aldi

07-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Supermarktketen Aldi legt aanstaande zaterdag, 9 juni, opnieuw de Sony Xperia XZ1 Compact in haar winkels in Nederland. De compacte high-end smartphone uit 2017 wordt aangeboden voor 349 euro, circa 50 euro goedkoper dan de verkoopprijzen elders.

Wie op zoek is naar een niet al te grote smartphone met zeer uitgebreide specificaties voor een hele goede prijs, moet er aanstaande zaterdag op tijd bij zijn bij supermarktketen Aldi. Aldi gaat namelijk weer 'stunten' met de Sony Xperia XZ1 Compact. Deze voormalige flagship-smartphone van Sony uit september 2017 ligt vanaf aanstaande zaterdag, 9 juni, bij Aldi in de schappen voor slechts 349 euro, waar het toestel momenteel door (web)winkels wordt aangeboden voor prijzen tussen de 390 en 450 euro.

Sony Xperia XZ1 Compact (foto: Aldi)
Sony Xperia XZ1 Compact (foto: Aldi)

Het is de tweede keer dat Aldi stunt met de Sony Xperia XZ1 Compact. In april was het toestel ook al even verkrijgbaar bij Aldi, toen nog voor een prijs van 389 euro (40 euro meer dan de huidige aanbieding).

De Sony Xperia XZ1 Compact werd begin september vorig jaar tijdens de IFA in Berlijn gepresenteerd. De Sony Xperia XZ1 Compact was 's werelds eerste smartphone die direct uit de doos draaide op Android 8.0 Oreo, de nieuwste versie van Android.

De Sony Xperia XZ1 Compact een 4,6 inch groot beeldscherm met een 720p HD resolutie en wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835 processor, de snelste smartphone processor van vorig jaar. Daarbij heeft het teostel 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit. De Xperia Z1 Compact beschikt verder over een Micro SD geheugenkaartslot.

19-megapixel MotionEye camera met super slow-motion

De Sony Xperia XZ1 Compact is verder voorzien van de geavanceerde 19-megapixel MotionEye camera. Deze camera is in staat om super slow-motion video's te maken met een framerate van 1000 frames per seconde. Aan de voorzijde heeft de Xperia XZ1 Compact een 8-megapixel frontcamera. De Sony Xperia XZ1 Compact is tot slot uitgevoerd met een 2.700 mAh accu.

Verkrijgbaarheid bij Aldi

De Sony Xperia XZ1 Compact werd vorig jaar gepresenteerd voor een introductieprijs van 599 euro. Omdat het toestel nu al ruim een half jaar verkrijgbaar is, is de verkoopprijs van het toestel al behoorlijk gedaald en ligt momenteel voor bedragen tussen de 390 en 450 euro in de winkels.

Aldi komt aanstaande zaterdag met een echt goede aanbieding, want Aldi gaat de Sony Xperia XZ1 Compact aanbieden voor 349 euro, oftewel 250 euro goedkoper dan de oorspronkelijke verkoopadviesprijs. Geïnteresseerden moeten er waarschijnlijk wel snel bij zijn, want de voorraad is bij Aldi doorgaans beperkt. Meer informatie over- en alle specificaties van de Sony Xperia XZ1 Compact is verzameld op de Sony Xperia XZ1 Compact overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie