3D renders onthullen nagenoeg ongewijzigde vormgeving van Samsung Galaxy Note 9

3D renders onthullen nagenoeg ongewijzigde vormgeving van Samsung Galaxy Note 9

07-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Liefhebbers van de Samsung Galaxy Note familie die dit jaar hopen op iets nieuws komen waarschijnlijk bedrogen uit. Eerder werd al gesuggereerd dat de Samsung Galaxy Note 9 qua vormgeving in grote lijnen overeen zal komen met de Galaxy Note 8 van vorig jaar. Nu blijkt ook uit 3D renders dat Samsung het design van de Galaxy Note 8 heeft gekopieerd voor de nieuwe Galaxy Note 9.

Verwacht wordt dat Samsung in augustus de Samsung Galaxy Note 9 gaat presenteren. Het toestel- of de toestellen uit de Samsung Galaxy Note familie is- of zijn ieder jaar de meest uitgebreide smartphones die Samsung uitbrengt. Liefhebbers van uitgebreide smartphones kijken daarom ieder jaar uit naar de introductie van het nieuwe Galaxy Note toestel.
 


Liefhebbers die dit jaar hopen op iets vernieuwends bij Samsung komen waarschijnlijk bedrogen uit. Eerder suggereerde geruchten al dat het design van de Samsung Galaxy Note 9 nagenoeg gelijk zal zijn aan de vormgeving van de Samsung Galaxy Note 8 van vorig jaar. Nu zijn er ook 3D renders die dit bevestigen. Waarschijnlijk zal de Samsung Galaxy Note 9 dus vooral op het gebied van specificaties verbeterd zijn en dus in plaats van een revolutionair nieuw toestel een 'evolutionair' toestel zijn.

Samsung Galaxy Note 9 niet herkenbaar als nieuw toestel

Uit de 3D renders blijkt dat de voorzijde van de Samsung Galaxy Note 9 waarschijnlijk niet of nauwelijks te onderscheiden valt van de Samsung Galaxy Note 8. Dit is overigens ook al bij de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ het geval. Deze toestellen lijken ook als twee druppels water op hun voorgangers. Het levert Samsung een belangrijk kostenvoordeel op om de vormgeving te kopiëren in plaats van een geheel nieuw toestel te moeten ontwerpen. Naar verluidt doet Samsung dit dan ook vanuit kostenbesparing.

Aan de achterzijde is ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 8 wel een wijziging zichtbaar. Samsung heeft de vingerafdruksensor bij de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 verplaatst naar een positie ónder de camera. Bij de Galaxy Note 8 zat de vingerafdruksensor naast de camera, waardoor de vinger telkens op de cameralens kwam te liggen. Dit was ook het geval bij de Galaxy S8 en Galaxy S8+ en heeft Samsung bij de nieuwe Galaxy S9 en S9+ eveneens verholpen. 

Geen vingerafdruksensor in het beeldscherm

De vingerafdruksensor aan de achterzijde van de Samsung Galaxy Note 9 oogt erg klein. Het is niet duidelijk of deze op het juiste formaat wordt weergegeven. Eén ding is wel duidelijk: de aanwezigheid van de vingerafdruksensor aan de achterzijde verklapt in ieder geval dat men niet hoeft te verwachten dat Samsung een vingerafdruksensor in het beeldscherm van de Galaxy Note 9 heeft geïntegreerd. De afgelopen tijd werd namelijk af en toe gespeculeerd dat dit wel eens het geval kon zijn.

De 3D renders die zijn verschenen zijn geen officiële afbeeldingen. De renders zijn gemaakt op basis van afmetingen en design kenmerken die Samsung met leveranciers van accessoires - zoals hoesjes - heeft gedeeld. Over het algemeen komen de 3D renders overigens wel dicht bij de daadwerkelijke ontwerpen van nieuwe toestellen en geven dan ook een goede indruk van hoe een nieuwe smartphone eruit komt te zien.

Mogelijk wel een grotere accu

Uit de afmetingen die bekend zijn blijkt dat de Samsung Galaxy Note 9 iets korter, maar wel breder en dikker gaat worden. Dit suggereert dat Samsung een grotere accu gaat toepassen in het toestel. De Samsung Galaxy Note 8 moest het stellen met een relatief kleine accu van 3.300 mAh, de nieuwe Samsung Galaxy Note 9 beschikt mogelijk over een accu van 3.500 tot 3.900 mAh.

Aankondiging en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 9 wordt hoogstwaarschijnlijk begin augustus door Samsung gepresenteerd en ligt naar verwachting omstreeks eind augustus of begin september in de winkels.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie