TCL en BlackBerry presenteren nieuwe BlackBerry KEY2

08-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Chinese smartphonefabrikant TCL heeft samen met BlackBerry de BlackBerry KEY2 onthuld. De BlackBerry KEY2 is één van de weinige smartphones op de markt met een fysiek toetsenbord. Net als haar voorganger draait de BlackBerry KEY2 het Android besturingssysteem.

De Chinese smartphone producent TCL heeft zoals verwacht samen met BlackBerry de nieuwe BlackBerry KEY2 gepresenteerd. TCL heeft sinds anderhalf jaar de exclusieve rechten om onder de merknaam van BlackBerry nieuwe smartphones uit te mogen brengen. De komst van het toestel was geen grote verrassing aangezien nagenoeg alle details en zelfs foto's de afgelopen weken al waren uitgelekt. De BlackBerry KEY2 komt wereldwijd op de markt en zal naar verwachting later deze maand ook in de Benelux verkrijgbaar zijn.

BlackBerry KEY2
BlackBerry KEY2

De BlackBerry KEY2 is de opvolger voor de BlackBerry KEYone van vorig jaar. Qua vormgeving en specificaties heeft de BlackBerry KEY2 veel overeenkomsten met haar voorganger. De BlackBerry KEY2 heeft een 4,5 inch groot beeldscherm met een resolutie van 1.080 x 1.620 pixels.

Qualcomm Snapdragon 660 octa-core processor

Onder de motorkap van het toestel draait de Qualcomm Snapdragon 660 processor. Dit is een octa-core processor opgebouwd uit een 2,2 GHz quad-core processor en een 1,8 GHz quad-core processor. Daarbij beschikt het toestel over 6 GB werkgeheugen en komt beschikbaar in uitvoeringen met 64 of 128 GB aan interne opslagcapaciteit.

BlackBerry KEY2
BlackBerry KEY2

Op cameragebied is de BlackBerry KEY2 aan de achterzijde voorzien van een dubbele camera. Deze is opgebouwd uit twee 12-megapixelcamera's. Aan de voorzijde heeft het toestel een 8-megapixel front-camera.

Grote accu

Zoals iedereen gewend is van BlackBerry toestellen, is ook de BlackBerry KEY2 met een behoorlijk grote accu uitgerust. Het toestel heeft een accucapaciteit van 3.500 mAh, wat in verhouding tot het beeldschermformaat erg groot is. Dit resulteert dan ook in een goede bel- en stand-bytijd. De BlackBerry KEY2 draait direct uit de doos op Android 8.1 Oreo, momenteel de nieuwste versie van Android.

Prijs en beschikbaarheid

De BlackBerry KEY2 zal wereldwijd uitgebracht gaan worden en heeft een verkoopadviesprijs van 649 euro gekregen. Het toestel wordt later deze maand ook in de Benelux in de winkels verwacht.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie