Essential brengt titanium 3,5 mm adapter uit voor Essential Phone

08-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Essential Phone, die vorig jaar werd uitgebracht, beschikt niet over een 3,5 mm audiouitgang omdat dit volgens Essential het design van het toestel teveel zou verstoren. Gebruikers van het toestel kunnen binnenkort wel een losse adapter bestellen die op het toestel geklikt kan worden.

Geld verdienen aan een ouderwetse 3,5 mm audio uitgang. Wie had dat ooit gedacht? Feitelijk laat Essential haar klanten betalen voor een 'probleem' die Essential zelf heeft veroorzaakt. In de Essential Phone, die sinds vorig jaar in de Verenigde Staten verkocht wordt, is namelijk geen 3,5 mm audio uitgang aanwezig. Dit zou het design van het toestel te veel verstoren.

HD audio adapter voor de Essential Phone
HD audio adapter voor de Essential Phone

Wie toch graag een 3,5 mm audio uitgang wil gebruiken kan werken met een verloopstekkertje op de USB aansluiting, maar kan binnenkort ook een speciale 3,5 mm adapter aanschaffen voor het toestel. Deze kan op de click-connect aansluiting van de Essential Phone geklikt worden. Daarmee laat Essential haar klanten dus feitelijk betalen voor een optie die zij bewust achterwegen heeft gelaten.

Overigens belooft Essential Wel dat de audio adapter hoge kwaliteit geluid uit kan sturen. De adapter is dus niet zomaar een koppelstukje waarop bijvoorbeeld een bekabelde headset aangesloten kan worden.

De adapter moet deze zomer beschikbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie