Uitrol Android 8.0 Oreo update voor Samsung Galaxy S7 gestart

12-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung is in Nederland begonnen met de uitrol van de Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S7. De update voor de Samsung Galaxy S7 Edge wordt ook ieder moment verwacht.

Samsung is in Nederland gestart met de uitrol van de lang verwachte Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S7. De update voor de Samsung Galaxy S7 Edge wordt ook ieder moment verwacht. De update is met enige vertraging verschenen. De uitrol van de update werd namelijk eerder nog stilgelegd omdat sommige gebruikers van beide toestellen last hadden van een probleem waardoor het toestel herstart. In sommige gevallen kwamen toestellen zelfs in een zogenaamde 'bootloop', waarbij een toestel zichzelf achter elkaar bleef herstarten.

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

De Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S7 is nu beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. De update is ruim 1,3 GB groot. De update kan direct op het toestel gedownload en geïnstalleerd worden. Gezien de omvang van de update wordt geadviseerd de update via een Wi-Fi verbinding te downloaden.

Android 8.0 Oreo

Google presenteerde in augustus 2017 Android 8.0 Oreo als haar nieuwste Android versie. Naast honderden kleine verbeteringen, wijzigingen en toevoegingen, zijn de drie belangrijkste nieuwe functies van Android 8.0 Oreo het gewijzigde notificatiesysteem, de beperkingen die Android nu oplegt aan achtergrondverbruik van apps en de splitsing van het Android platform van de fabrikant specifieke interface.

Vanaf Android 8.0 Oreo is het in het hoofdmenu van Android toestellen zichtbaar welke apps een notificatie hebben gegeven. Dit geeft Android 8.0 Oreo weer middels een bolletje bij deze apps. Verder heeft Google een belangrijke stap gezet om het energieverbruik van smartphones naar beneden te krijgen en daarmee het uithoudingsvermogen van toestellen te verbeteren. Dit doet Google door strengere restricties op te leggen aan apps hoe zij zich op de achtergrond mogen gedragen. Zo mogen apps bijvoorbeeld minder dataverkeer verbruiken op de achtergrond en minder vaan de GPS positie opvragen.

De belangrijkste wijziging in Android 8.0 Oreo is de splitsing van het besturingssysteem en de fabrikant specifieke interface. Doordat deze twee componenten vanaf Android 8.0 Oreo van elkaar zijn losgetrokken, wordt het makkelijker om toestellen van een update te voorzien. Tot op heden moesten fabrikanten hun eigen schil aanpassen op de nieuwe Android versie. Vanaf Android 8.0 Oreo is dit niet meer nodig, waardoor de verwachting is dat meer toestellen vaker en langer up-to-date gehouden zullen gaan worden. Deze splitsing heeft Samsung overigens nog niet doorgevoerd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie