Europese Commissie extra kritisch over overname Tele2 door T-Mobile

Europese Commissie extra kritisch over overname Tele2 door T-Mobile

12-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond


Tele2 en T-Mobile maakte begin dit jaar bekend dat de Nederlandse activiteiten van Tele2 overgenomen zouden gaan worden door T-Mobile. De geplande overname wordt nu onderzocht door de concurrentiewaakhond binnen de Europese Commissie. Bronnen melden dat de Europese Commissie extra kritisch kijkt naar deze geplande overname.

Bronnen rondom de overname van Tele2 door T-Mobile stellen dat de Europese Commissie extra kritisch kijkt naar de geplande overname. Dat meldt Reuters. De Europese Commissie is bang dat er te weinig concurrentie is op het moment dat een markt door slechts drie spelers wordt verdeeld.

KPN en VodafoneZiggo zijn in Nederland de twee grootste spelers, gevolgd door T-Mobile en Tele2. Door de overname van Tele2 door T-Mobile blijven er nog maar drie spelers over op de Nederlandse (mobiele) markt. Dat zou ongunstig kunnen uitpakken voor consumenten omdat er dan minder concurrentiedruk zou kunnen bestaan en consumenten daardoor meer moeten gaan betalen voor diensten.

EC kritisch over krimp van vier naar drie spelers

In zowel Denemarken als Groot Brittannië hield de Europese Commissie eerder al overnames tegen waardoor de markt zou inkrimpen van vier naar drie spelers. De kans is aanwezig dat dit nu ook in Nederland gaat gebeuren.

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile in Nederland, wil de Nederlandse activiteiten van Tele2 kopen en samenvoegen met de Nederlandse activiteiten van T-Mobile. De komende vier maanden gaat de Europese Commissie volgens ingewijden extra onderzoek doen naar de geplande overname.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie