'Apple gaat pas in 2019 in iPhones de nieuwe USB C standaard ondersteunen'

'Apple gaat pas in 2019 in iPhones de nieuwe USB C standaard ondersteunen'

13-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Steeds meer smartphone fabrikanten brengen toestellen uit waarin een USB-C aansluiting op zit. USB-C is sneller en ondersteund hogere stroomsterktes waardoor toestellen sneller kunnen opladen. Apple gaat waarschijnlijk pas in 2019 ondersteuning voor USB-C toepassen in iPhones.

Apple maakt voor haar Apple iPhones nog steeds gebruik van opladers met een 'ouderwetse' USB aansluiting. Alle recente iPhones en iPads kunnen opgeladen worden middels een USB naar lightning kabel. De vraag is wanneer Apple de nieuwe USB standaard USB C gaat ondersteunen.

Volgens bronnen binnen toeleveranciers van Apple zal dat niet eerder dan 2019 gaan gebeuren, meldt Digitimes. De ontwerp- en ontwikkelfase van de aankomende iPhones die waarschijnlijk in september worden gepresenteerd, loopt al ten einde. De huidige iPhones ombouwen naar USB C zou daardoor niet meer haalbaar zijn. Dat betekent dat de huidige iPhones nog een keer over standaard USB ondersteuning beschikken.

Bronnen rondom Apple melden wel dat Apple bezig is met ondersteuning voor USB C. Deze ondersteuning komt op zijn vroegst pas volgend jaar in iPhones. Daarbij lijkt het voor de hand te liggen dat Apple haar eigen lightning interface blijft gebruiken in de toestellen, maar dat er laders komen die over een USB-C aansluiting beschikken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10