Apple gaat iPhones nog beter beveiligen tegen kraken via computers

Apple gaat iPhones nog beter beveiligen tegen kraken via computers

14-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple activeert in iOS 12 een functie waarmee altijd een pincode ingevoerd moet worden om een iPhone te ontgrendelen zodra deze via een USB kabel aan een computer wordt gekoppeld. De maatregel moet voorkomen dat iPhones door onbevoegden gekraakt kunnen worden.

Apple neemt een opmerkelijke maatregel om de gegevens van gebruikers op iPhones nog beter te beschermen. In iOS 12 wordt een functie geactiveerd die ervoor zorgt dat er altijd een pincode ingevoerd moet worden om een iPhone te ontgrendelen op het moment dat deze aan een computer wordt gekoppeld.

Wanneer een iPhone minder dan een uur geleden nog door de gebruiker zelf is ontgrendeld, wordt de pincode niet gevraagd, maar als de laatste ontgrendeling langer dan een uur geleden is, zal de iPhone wel om de pincode vragen.

Hoewel Apple ontkent dat het bedrijf met de maatregel politie, recherche, opsporings- en inlichtingendiensten wil tegenwerken, lijkt de maatregel vooral ingegeven te zijn vanuit het feit dat in veel landen overheidsdiensten iPhones in beslag nemen en met geavanceerde hack-software kraken om toegang te krijgen tot alle gegevens die op het toetel opgeslagen staan. Door de maatregel is er een extra barrière wat het kraken van iPhones moeilijker zou moeten maken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie