Oppo gaat Europese markt bestormen met Oppo Find X smartphone

14-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Oppo heeft onlangs de Europese pers uitgenodigd voor een grote introductie op dinsdag 19 juni in het beroemde Louvre in Parijs. Steeds meer signalen wijzen erop dat Oppo de Oppo Find X smartphone gaat presenteren, een high-end smartphone die kan concurreren met de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+.

De Chinese smartphone fabrikant Oppo gaat waarschijnlijk volgende week dinsdag bekend maken dat het bedrijf actief de Europese markt gaat betreden. Oppo heeft namelijk in het Louvre in Parijs een grote Europese introductie op de planning staan. Vanuit heel Europa, waaronder ook Nederland, wordt pers ingevlogen om de introductie bij te wonen.

Specificaties van de Oppo Find X
Specificaties van de Oppo Find X

Oppo gaat volgende week in Parijs hoogstwaarschijnlijk de Oppo Find X presenteren. Dit is een high-end smartphone die qua design en specificaties kan concurreren met de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Vooruitlopend op de officiële introductie volgende week, zijn nu al alle specificaties van het toestel uitgelekt.

Zeer groot beeldscherm

Uit de uitgelekte specificaties blijkt dat de Oppo Find X over een 6,4 inch groot beeldscherm beschikt. Hoewel dit niet uit het uitgelekte specificatieoverzicht blijkt, wordt gesuggereerd dat Oppo gebruik maakt van een gebogen Super AMOLED beeldscherm van Samsung. Het beeldscherm in de Oppo Find X heeft een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.340 pixels).

Er bestaat een groot vraagteken over de aanwezigheid van een vingerafdruksensor. Op eerder uitgelekte beelden van het toestel was geen vingerafdruksensor zichtbaar. Ook het uitgelekte specificatie overzicht spreekt niet over de aanwezigheid van een vingerafdruksensor. Overigens lijkt het wel voor de hand te liggen dat er een vingerafdruksensor aanwezig is. De kans bestaat dat Oppo de vingerafdruksensor in het beeldscherm heeft verwerkt en dat dit detail daarom zo lang mogelijk onder de pet gehouden wordt.

High-end specificaties

Wat de Oppo Find X tot een high-end smartphone maakt is haar processor. Het toestel draait namelijk op de Qualcomm Snapdragon 845 processor, momenteel de snelste smartphone processor in de markt. Daarbij beschikt het toestel over maar liefst 8 GB werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de Oppo Find X aan de achterzijde uitgerust met een dubbele camera, opgebouwd uit een 20- en een 16-megapixelcamera. Aan de voorzijde zou het toestel over een camera met een resolutie van maar liefst 25-megapixel beschikken.

Color OS 5.1

Verder onthult het uitgelekte specificatie overzicht dat de Oppo Find X een behoorlijk krachtige accu van 3.730 mAh heeft en draait op Oppo's eigen Color OS 5.1. Dit besturingssysteem is gebaseerd op Android 8.1 Oreo, de nieuwste versie van Android.

Oppo volgt ongeveer dezelfde weg als OnePlus en gaat in het high-end smartphone segment de concurrentie aan met gevestigde 'westerse' smartphone producenten. De Oppo Find X belooft vooral een concurrent voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ te gaan worden. Volgende week dinsdag, 19 juni, wordt de Oppo Find X naar verwachting officieel gepresenteerd in Parijs.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie