'Waterfestival' van start in smartphone-game Pokémon Go

'Waterfestival' van start in smartphone-game Pokémon Go

14-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Games


Niantic, de ontwikkelaar achter de populaire smartphone game Pokémon Go, heeft bekend gemaakt dat het 'Waterfestival' in Pokémon Go weer is begonnen. Tijdens het Waterfestival zullen meer 'water-type' Pokémons gaan verschijnen in het spel.

Normaal verschijnen Pokémons zoals Magikarp, Squirtle, Totodile en hun evoluties vooral in waterrijke gebieden, maar in de tot aan 21 juni zullen deze Pokémons overal ter wereld opduiken, zo heeft Niantic bekend gemaakt. Volgens Niantic is de periode tussen 13 en 21 juni namelijk het 'Waterfestival'.

Tijdens het Waterfestival levert het vangen van een water-type Pokémon drie maal de normale hoeveelheid 'Stardust' op. Stardust is een item die spelers nodig hebben om Pokémons krachtiger te kunnen maken. Tijdens het Water festival verschijnen in zogenaamde 'raid battles' vaker de legendarische Pokémon Kyogre.

Pokedex compleet maken

Tijdens het Water festival kunnen spelers die nog niet over alle water-type Pokémons beschikken hun kans pakken om hun 'collectie' als nog compleet te maken. Voor andere spelers is dit de uitgelezen kans om bijvoorbeeld een extra Gyarados te scoren door voldoende Magikarps te vangen.

Naast het feit dat water-type Pokémons nu ook vaker in drogere gebieden zullen verschijnen, is de komende dagen de kans in waterrijke gebieden het grootste om water-type Pokémons uit de tweede generatie te vinden en te vangen. Volgens Niantic bestaat zelfs de kans op het vinden van Lapras in het wild, dit is een bijzonder krachtige Pokémon.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie