Huawei verkoopt in drie maanden tijd 6 miljoen smartphones uit de P20 serie

14-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sinds de verkoop van de smartphones uit de Huawei P20 serie van start is gegaan, heeft Huawei al zes miljoen exemplaren verkocht. Daarmee ligt de verkoop volgens Huawei 81 procent hoger dan vorig jaar.

De Huawei P20 serie is volgens Huawei een groot succes. Huawei introduceerde eind maart de Huawei P20, Huawei P20 Lite en Huawei P20 Pro. De toestellen zijn sinds april allemaal verkrijgbaar. Volgens Huawei zijn er tot nu toe al meer dan 6 miljoen exemplaren van toestellen uit deze serie over de toonbank gegaan. Volgens Huawei liggen de verkopen 81 procent hoger dan vorig jaar.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Vooral de Huawei P20 Pro is door internationale media enthousiast ontvangen. Waar andere smartphone fabrikanten de afgelopen tijd weinig innovatie hebben laten zien, heeft Huawei met de P20 Pro voor vernieuwing gezorgd, vooral op cameragebied. De Huawei P20 Pro is de eerste smartphone met een triple-camera.

De Huawei P20 Pro is uitgevoerd met maar liefst drie camerasensoren
De Huawei P20 Pro is uitgevoerd met maar liefst drie camerasensoren

Huawei hint op nieuwe Mate smartphone

In een reactie stelt Huawei dat het verkoopsucces een drijfveer is om verder te gaan in de ingeslagen weg en dat het bedrijf voor het eind van het jaar nieuwe innovaties zal laten zien. Waarschijnlijk hint Huawei hiermee op de Huawei Mate serie. Meestal presenteert Huawei in het laatste kwartaal van het jaar een nieuwe telg in de Mate serie. Toestellen uit de Mate serie zijn traditioneel de meest uitgebreide smartphones van Huawei.

Zoals al eerder werd geconcludeerd heeft Huawei zich met haar P20 serie op gelijk niveau gezet met 'westerse' concurrenten zoals Samsung, Sony, LG en HTC. Huawei heeft - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sony, LG en HTC - de kracht, financiële middelen en mogelijkheden om nu door te gaan pakken. Mogelijk dat de toestellen van Huawei vanaf volgend jaar de smartphones van bijvoorbeeld Samsung gaan overtreffen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie