Uitgelekte persafbeelding toont aankomende Oppo Find X met gebogen beeldscherm

15-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Volgende week dinsdag gaat de Chinese smartphone fabrikant Oppo in Parijs de Oppo Find X presenteren. Met deze smartphone wil Oppo de Europese markt gaan veroveren. In de aanloop naar de introductie is al veel over het toestel uitgelekt, waaronder nu ook een authentiek ogende persafbeelding.

De Chinese smartphone fabrikant Oppo gaat waarschijnlijk volgende week dinsdag bekend maken dat het bedrijf actief de Europese markt gaat betreden. Oppo heeft namelijk in het Louvre in Parijs een grote Europese introductie op de planning staan. Vanuit heel Europa, waaronder ook Nederland, wordt pers ingevlogen om de introductie bij te wonen.

Oppo Find X
Oppo Find X

Oppo gaat volgende week in Parijs hoogstwaarschijnlijk de Oppo Find X presenteren. Dit is een high-end smartphone die qua design en specificaties kan concurreren met de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Vooruitlopend op de officiële introductie volgende week, lekte gisteren al de meeste specificaties van het toestel uit en is vandaag de eerste authentiek ogende persafbeelding (hierboven) verschenen.

Zeer groot beeldscherm

Uit de uitgelekte specificaties blijkt dat de Oppo Find X over een 6,4 inch groot beeldscherm beschikt. De persafbeelding die nu is uitgelekt laat zien dat het om een gebogen beeldscherm gaat. Volgens de geruchten gebruikt Oppo een gebogen Super AMOLED beeldscherm van Samsung. Het beeldscherm in de Oppo Find X heeft een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.340 pixels).

Opmerkelijk is de blauwe gloed onderin het beeldscherm die in deze afbeelding extra geaccentueerd wordt. Het zou hier kunnen gaan om een LED Pulse indicator, die aantrekkelijke lichteffecten creëert om te attenderen op notificaties.

Wel of geen vingerafdruksensor?

Er bestaat een groot vraagteken over de aanwezigheid van een vingerafdruksensor. Op eerder uitgelekte beelden van het toestel was geen vingerafdruksensor zichtbaar. Ook de nu uitgelekte persafbeelding geeft geen duidelijk. Verder gaf het uitgelekte specificatie overzicht ook geen uitsluitsel over de aan- of afwezigheid van een vingerafdruksensor. Overigens lijkt het wel voor de hand te liggen dat er een vingerafdruksensor aanwezig is. De kans bestaat dat Oppo de vingerafdruksensor in het beeldscherm heeft verwerkt en dat dit detail daarom zo lang mogelijk onder de pet gehouden wordt.

High-end specificaties

Wat de Oppo Find X tot een high-end smartphone maakt is haar processor. Het toestel draait namelijk op de Qualcomm Snapdragon 845 processor, momenteel de snelste smartphone processor in de markt. Daarbij beschikt het toestel over maar liefst 8 GB werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied is de Oppo Find X aan de achterzijde uitgerust met een dubbele camera, opgebouwd uit een 20- en een 16-megapixelcamera. Aan de voorzijde zou het toestel over een camera met een resolutie van maar liefst 25-megapixel beschikken.

Color OS 5.1

Verder onthult het uitgelekte specificatie overzicht dat de Oppo Find X een behoorlijk krachtige accu van 3.730 mAh heeft en draait op Oppo's eigen Color OS 5.1. Dit besturingssysteem is gebaseerd op Android 8.1 Oreo, de nieuwste versie van Android.

Oppo volgt ongeveer dezelfde weg als OnePlus en gaat in het high-end smartphone segment de concurrentie aan met gevestigde 'westerse' smartphone producenten. De Oppo Find X belooft vooral een concurrent voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ te gaan worden. Volgende week dinsdag, 19 juni, wordt de Oppo Find X naar verwachting officieel gepresenteerd in Parijs.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie