'Samsung Gear S4 wordt gelijktijdig met Galaxy Note 9 gepresenteerd'

'Samsung Gear S4 wordt gelijktijdig met Galaxy Note 9 gepresenteerd'

15-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


In tegenstelling tot voorgaande jaren, kiest Samsung volgens bronnen er dit jaar voor om haar nieuwe Samsung Gear S4 smartwatch gelijktijdig te presenteren met de Samsung Galaxy Note 9. Volgens de geruchten vindt deze introductie al op 9 augustus plaats.

Voorgaande edities van de Samsung Gear smartwatch werden traditioneel voorafgaand aan de IFA in Berlijn gepresenteerd. De IFA in Berlijn is Europa's grootste beurs op het gebied van consumenten elektronica. Voorheen werden voorafgaand aan deze beurs ook nieuwe generaties van de Samsung Galaxy Note serie gepresenteerd. Daar is Samsung enkele jaren geleden al mee gestopt.

Als de geruchten kloppen, trekt Samsung de introductie van de Samsung Gear S4 smartwatch vanaf dit jaar ook iets naar voren. In plaats van een introductie voorafgaand aan de IFA, zou de introductie van de Gear S4 smartwatch dit jaar gelijktijdig moeten plaatsvinden met de presentatie van de Samsung Galaxy Note 9. Afgelopen weken is al vaker de datum van 9 augustus gesuggereerd als introductiedatum. Die datum is overigens nog niet bevestigd.

Samsung Gear S4 krijgt een grotere accu

Gelijktijdig met het gerucht dat de Gear S4 dit jaar iets eerder gepresenteerd gaat worden, is ook een nieuw gerucht opgedoken dat de Gear S4 een aanzienlijk grotere accu gaat krijgen. Samsung zou dit hebben kunnen realiseren dankzij een nieuwe productie techniek waardoor hardware in de smartwatch nog compacter gemaakt kan worden met als bijkomend voordeel dat er dus een grotere accu gebruikt kan worden.

De gebruikte techniek heet 'Panel Level Packaging' en verwijst naar de manier waarop componenten op het moederboard van een smartwatch zijn gemonteerd. De technologie maakt het mogelijk om meer hardware op een moederboard te plaatsen, wat niet alleen ruimtebesparing oplevert, maar ook wat kostenvoordelen heeft. De ruimtebesparing gebruikt Samsung naar verluidt voor een grotere accu.

Ontwikkeling in de VS

Verdere technische details van de Samsung Gear S4 zijn nog niet bekend, al wordt wel gesuggereerd dat Samsung de nieuwe smartwatch in de Verenigde Staten zou ontwikkelen en dat bij de ontwikkeling de drie belangrijkste Amerikaanse telecomproviders betrokken zouden zijn. Net als de huidige Gear S3, zal ook de opvolger beschikken over 4G ondersteuning en kan daarmee zelfstandig en los van een smartphone functioneren.

Verbeterde tracking

Samsung gaat met de nieuwe smartwatch waarschijnlijk vooral focussen op het verbeteren van de fitness- en tracking eigenschappen van de smartwatch. Daardoor zouden metingen nog nauwkeuriger worden. Ook wordt bijvoorbeeld de slaap-tracker verder verbeterd om een nog betere en diepere analyse van het slaapritme te kunnen maken.

Actuele specificaties

Vanzelfsprekend zal de nieuwe smartwatch ook weer voorzien gaan worden van actuelere hardware. Wat Samsung wil gaan gebruiken voor de opvolger van de Gear S3 is op dit moment nog niet bekend.

Bron 1 | Bron 2
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie