Google gebruikt AI-filter voor Gmail-notificaties iOS-gebruikers

Google gebruikt AI-filter voor Gmail-notificaties iOS-gebruikers

19-06-2018  |  Martijn Kregting  |  Service


Google heeft een oplossing bedacht om het aantal notificaties die Gmail-gebruikers op een iPhone of iPad krijgen, te beperken. Zo moet voorkomen worden dat simpelweg voor elke mail een notificatie verstuurd wordt. De functie is voor Android overigens nog niet beschikbaar

De onderneming gaat kunstmatige intelligentie toepassen om berichten te filteren. Het doel is om voor elke gebruiker specifiek de belangrijkste mails te herkennen en daar pushnotificaties van sturen. Daarmee moet het notificatiefilter van de Gmail-app voor iOS een stuk strikter worden.

Google had al eerder pogingen gedaan om het aantal notificaties te beperken, maar dit is volgens het concern een flinke stap voorwaarts. Google geeft overigens niet aan niet hoe het gaat bepalen welke e-mails belangrijk zijn.

Wel hebben de meeste gebruikers van Gmail al goede ervaringen opgedaan met de ‘belangrijk’ inbox die al enige tijd geleden aan de app is toegevoegd. Het filter hierbij is onder meer of de afzender voorkomt in je contacten en of er in het verleden mailverkeer is geweest. Ook kijkt het hiervoor gebruikte algoritme naar trefwoorden.

Geleidelijke uitrol

De nieuwe functie zal geleidelijk uitgerold worden naar alle gebruikers. Zakelijke gebruikers kunnen er het eerst mee aan de slag. Zij krijgen bij het openen van hun mailbox de vraag of notificaties voor zeer belangrijke berichten ingeschakeld mogen worden. De instelling is achteraf aan te passen via de Gmail-app.

De AI-filterfunctie is nog niet beschikbaar voor Android. Gmail-gebruikers met Android moeten dus nog wachten voordat zij het filter kunnen toepassen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie