Nederlanders gebruiken WhatsApp vooral voor tekstberichten

Nederlanders gebruiken WhatsApp vooral voor tekstberichten

19-06-2018  |  Maarten van Vliet  |  Messaging


Nederlanders gebruiken WhatsApp vooral voor tekstberichten en ‘ren appje sturen’ is zelfs een ingeburgerde term geworden. Echter nog lang niet iedereen maakt gebruik van de belfunctie van WhatsApp en volgens Telecompaper gebruikt 'slechts een enkeling' deze functie. Telecompaper baseert zich op 1.129 respondenten. uit zijn Consumer Insights-panel.

WhatsApp Voice Message wordt volgens het onderzoek met name gebruikt door tieners en twintigers, al loopt het gebruik ervan niet storm. Het gros geeft nog altijd de voorkeur aan het versturen van berichten. Tieners  biijvoorbeeld sturen gemiddeld 89 procent van de tijd tekstberichten. Vier op de tien tieners gebruiken de gesproken berichten helemaal niet. 

WhatsApp is veruit de meest gebruikte messaging app in Nederland. De dienst stond in april op 12.260.000 smartphones in Nederland, oftewel 96 procent van alle Nederlandse smartphones. In de afgelopen jaren was er een duidelijk verband zichtbaar in de absolute groei van WhatsApp en de groei van de smartphone penetratie in Nederland. WhatsApp lijkt met een relatieve install base van 96 procent aan een plafond te zitten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie