Oppo brengt Find X uit met popup camera systeem

19-06-2018  |  de redactie  |  Toestellen


Vandaag zal Oppo tijdens een launch-event zijn nieuwste paradepaardje aangekondigen: de Oppo Find X. Het is volgens Oppo een combinatie van ‘technology and art’, wat verklaart waarom het event plaatsvindt in het Louvre in Parijs. Met deze launch is Oppo ook eindelijk officieel beschikbaar in Europa en is grijze import niet meer nodig.

De 6,4 inch Oppo Find X met een randloos scherm en een bijzonder camera-systeem, snellaadfunctie en de allernieuwste Snapdragon 845 heeft alles in huis om zich met gevestigde high end smartphones te meten. Daarmee is de Find serie weer helemaal terug. Het laatste toestel uit Find serie dateerde alweer van 2014. Mocht je geen fan zijn van de notch, deze zul je niet terugvinden in de Find X, evenals een vingerafdrukscanner. In plaats daarvan gebruikt de Find X 3D gezichtsherkenning (O-Face 3D Structured Light) om bijvoorbeeld je telefoon te ontgrendelen.

Door middel van het projecteren van licht op 15.000 punten wordt er een precies 3D model van het gezicht van de gebruiker gemaakt en de opgeslagen informatie kan dienen om het toestel te ontgrendelen. In het persbericht spreekt Oppo van een fouttolerantie van 1 op 50.000 bij een vingerafdrukscanner terwijl het bij dit systeem neer komt op 1 op 1.000.000. Het is daarom veiliger en geschikter om te gebruiken bij bijvoorbeeld mobiel betalen.

Bijzonder camerasysteem​

De camera’s zijn weggewerkt in het toestel, zodat de hele voorkant als scherm gebruikt kan worden. De ontbrekende notch, zorgt volgens Oppo voor een screen to body ratio van bijna 94%. Op het moment dat je de camera wilt gebruiken springt deze omhoog. Daar treffen we aan de voorkant een 25 megapixel selfiecamera, de 3D scanner en aan de achterkant twee camera’s van 16 en 20 megapixel. Als bijkomend nadeel van de gemotoriseerde popup camera is de Find X, in tegenstelling tot veel andere high-end smartphones, niet waterdicht.

Camerasysteem Oppo Find XDe 3D scanner kan ook gebruikt worden om 3D Omoji's te maken en te te verwerken in video's of animated GIF's. Ook het maken van gewone foto's maakt Oppo makkelijker met AI Scene Recognition. Zo kan het de instellingen optimaliseren voor het beste foto-resultaat.
De telefoon draait op een chip van Qualcomm, de Snapdragon 845, een octa-core SoC en heeft de beschikking over 8GB RAM. De accu heeft een capaciteit van 3730 mAh.

Snelladen

Met de speciale VOOC (Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging) Super charging functie is het mogelijk om het toestel supersnel op te laten. Dit is een eigen technologie van Oppo, vergelijkbaar met QuickCharge van van Qualcomm. Dezelfde VOOC-technologie komen we ook tegen bij OnePlus, die de techniek onder de naam Dashcharge in licentie gebruikte, maar tegenwoordig als Fastcharge door het leven gaat.

Android Oreo 8.1 met ColorOS 5.1

Oppo Find X met Color OS 5.1Vanzelfsprekend draait het toestel op het nieuwste Android 8.1 Oreo besturingssysteem. Over Android heen heeft Oppo zijn eigen ColorOS 5.1 schil geplaatst. Met ColorOS neigt Oppo behoorlijk richting iOS, wat het in Aziatische landen nog steeds erg goed doet. De Google Assistant is eveneens geintegreerd, maar werkt mogelijk nog niet in het Nederlands.

De schermresolutie bedraagt 2340x1080 en heeft en beeldverhouding van 19,5:9. De resolutie ligt daarmee gek genoeg wel lager dan die van de vorige Find telefoon. De pixel dichtheid ligt daarom ook aanzienlijk lager ten opzichte van zijn voorganger. Die had een resolutie van 1440x2560 (16:9).

Lamborghini

Oppo Find X LamborghiniHet toestel wordt geleverd met 256 GB opslag en 8GB werkgeheugen en gaat 999 euro kosten. Het is verkrijgbaar in de kleuren Glacier Blue en Bordeux Red. Daarnaast heeft Oppo een partnerschap met Lamborghini aangekondigd en brengt het een speciale editie uit van het toestel. Deze Automobili Lamborghini editie laadt (zoals het een racewagen betaamt) nog sneller op dankzij SuperVOOC. Je accu is dan in 35 minuten helemaal opgeladen. Voor deze editie met dubbel opslaggeheugen (256 GB) vraagt Oppo wel een bedrag van 1699 euro. Voor mensen die een Lamborghini kunnen betalen misschien geen probleem, maar als 'gewone' Lamborghini fan misschien net een prijsklasse te hoog.

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie