Cat S61 smartphone nu in de winkels

Cat S61 smartphone nu in de winkels

20-06-2018  |  Bart Garvelink


De bijzondere Cat S61 smartphone ligt vanaf 5 juli aanstaande in de winkels. De telefoon is vanaf vandaag al te pre-orderen op de website van Cat phones en bij diverse verkooppunten, waaronder Vodafone, Media Markt, Belsimpel, Bol.com en Coolblue. De Cat S61 gaat 899 euro kosten.

De bijzondere Cat S61 smartphone ligt vanaf 5 juli aanstaande in de winkels. De telefoon is vanaf vandaag al te pre-orderen op de website van Cat phones en bij diverse verkooppunten, waaronder Vodafone, Media Markt, Belsimpel, Bol.com en Coolblue. De Cat S61 gaat 899 euro kosten.

Fabrikant Bullitt Group heeft in februari het nieuwe model onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona. De Cat S61 beschikt over een unieke combinatie van een warmtegevoelige camera en een laser scanner. Smartphones van CAT worden in Nederland veel gebruikt door mensen in de bouw en elektrotechniek. De CAT S61 gaat verder waar de CAT S60 anno 2016 al revolutionair was.

Warmtecamera verbeterd

Net als de CAT S60 is ook de nieuwe CAT S61 uitgevoerd met een FLIR camera (warmtecamera). Met deze camera kan de warmte van objecten gevisualiseerd worden met een gevoeligheid van -20 tot +400 graden. De FLIR camera is sterk verbeterd en biedt een hogere Full HD resolutie en kwaliteit beeld dan de FLIR camera in de CAT S60.

Nieuw is ook de laser afstandsmeter, waarmee bijvoorbeeld ruimtes opgemeten kunnen worden. Professionele gebruikers kunnen op een afstand van 10 meter metingen doen met een afwijking van maximaal 1 procent. 

De Cat S61 heeft ook een ingebouwde Sensirion luchtkwaliteitmeter voor binnenshuis. Deze waarschuwt gebruikers voor hoge concentraties schadelijke stoffen (VOC’s) die vaak voorkomen in bouw en industrie, zoals verf, oplosmiddel, lijm en schoonmaakmiddelen.

Net als zijn voorganger is de S61 zeer robuust. De telefoon is IP68 stof- en waterproof tot een uur op 3 meter diepte en beschikt over MIL Spec 810G-certificering, wat betekent dat hij valtests van 1,8 meter op beton doorstaat. 

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie