Instagram schiet voorbij een miljard gebruikers

Instagram schiet voorbij een miljard gebruikers

21-06-2018  |  Maarten van Vliet  |  Achtergrond


Instagram heeft de mijlpaal van een miljard maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd gehaald. Met de bekendmaking van de mijlpaal introduceerde Instagram tevens een nieuwe feature waarmee gebruikers langere video's kunnen uploaden. De feature genaamd IGTV moet vooral gaan concurreren met het populaire YouTube van Google.

In september 2017 telde Instagram nog 800 miljoen maandelijks actieve gebruikers met 500 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Instagram werd in oktober 2010 gelanceerd, eerst alleen voor de iPhone. In februari 2013 stond de teller op 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers. De 500 miljoen werd in juni 2016 gehaald, een kleine zes jaar na de start. Voor de andere half miljard maandelijks actieve gebruikers was nog geen twee jaar nodig.

Long form video

Na een reeks van geruchten over long form-video's is het dan eindelijk zover en introduceert Instagram de dienst IGTV. Er komt hiervoor niet alleen een stand-alone IGTV app beschikbaar, maar ook is de dienst af te spelen in de Instagram-app. De focus van IGTV ligt met name op mobiel. Filmpjes worden dan ook verticaal afgespeeld. Mogelijk is het platform interessant voor adverteerders die een alternatief zoeken voor YouTube. 

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie