Draadloze oplader van Apple is 'bijna af'

Draadloze oplader van Apple is 'bijna af'

22-06-2018  |  Bart Garvelink


Apple hoopt haar eigen draadloze oplaadstation toch binnenkort te gaan verkopen. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg. De AirPower is bedoeld om drie apparaten tegelijk draadloos op te laden. Dit blijkt echter een technisch uitdagende klus. Hij zou nu in september in de winkels moeten liggen.

Apple heeft in september 2017 de iPhone 8 en de iPhone X gelanceerd. Deze beide modellen hebben met elkaar gemeen dat ze draadloos kunnen worden opgeladen. Apple liet tegelijkertijd foto’s zien van de AirPower mat.

Dat draadloze oplaadstation wordt groot genoeg voor drie apparaten tegelijk: een iPhone, een Watch en een doosje met AirPods draadloze oortjes. De ontwikkeling daarvan is technisch heel uitdagend, vertellen anonieme Apple medewerkers.

Er moeten dus drie verschillende oplaadcircuits in, die via sensoren herkennen zodra er iets opgelegd wordt. Apple heeft een speciale chip gemaakt om dat allemaal te managen. Verder blijkt het lastiger te zijn dan gedacht om problemen met oververhitting te voorkomen.  

Voor de iPhone bezitter die draadloos wil opladen, is er wel wat mogelijk. Allerlei merken verkopen laders met de Qi standaard, waarmee ook een Apple iPhone 8 of Apple iPhone X kan worden opgeladen. 

Verkoop misschien in september

Apple heeft vorig jaar de mat aangekondigd, maar kan nog altijd niet zeggen wanneer die in de verkoop gaat. Vorig jaar was al duidelijk dat het 2018 zou worden... In februari was er nog een gerucht dat de AirPower in maart uit zou komen, maar dat kwam niet uit. Misschien wordt het juni of september. 

De verkoop van accessoires is een groeiende en lucratieve business aan het worden voor Apple. Het is wel opvallend te noemen dat meerdere producten vertraging oplopen. De EarPods en de Pencil voor bij de iPad waren in het begin slecht leverbaar. Ook de HomePod slimme speaker kampt met vertraging. Die is juni vorig jaar gelanceerd, maar nog steeds niet te koop in de Nederlandse Apple store.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie