Samsung zou Galaxy S10 van vingerafdruksensor voorzien

Samsung zou Galaxy S10 van vingerafdruksensor voorzien

25-06-2018  |  admin  |  Toestellen


Samsung gaat de Galaxy S10 voorzien van een vingerafdruksensor onder het scherm, meldt de Koreaanse website The Bell. In de nieuwe premium smartphone komt ook gezichtsherkenning te zitten als beveiliging. Gevolg daarvan is dat de ontwikkeling van de irisscanner op een laag pitje is gezet. The Bell meldt dat er al twee maanden geen updates zijn geweest aan de irisscan.

Een consortium van Samsung, Qualcomm, Synaptics en Taiwan Institute of Technology werkt aan de FOD (Fingerprint on Display) technologie. Als de vingerafdrukscanner onder het scherm zit, hoeft er geen aparte sensor/startknop op de voorzijde van het toestel te zitten. Ook de vingerafdruksensor aan de achterkant kan dan komen te vervallen.

Irisscan niet onfeilbaar

Samsung heeft de irisscan ingebouwd in de Galaxy S8 en S8+ van maart 2017. Al vrij snel daarna heeft het Duitse hackerscollectief CCC (Chaos Computer Club) een manier gedemonstreerd om de irisscanner te omzeilen met een in goede kwaliteit afgedrukte foto.

Design Galaxy S10 verandert niet

Koreaanse bronnen meldden enkele maanden geleden dat de Samsung Galaxy S10 (wat naar alle waarschijnlijkheid de naam wordt) eenzelfde design zal krijgen als zijn voorloper, de Galaxy S9. Samsung zou zich focussen op de verbetering van de prestaties.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie