Iliad zet mobiele markt in Italië op zijn kop

Iliad zet mobiele markt in Italië op zijn kop

27-06-2018  |  admin  |  Buitenland


Sinds eind mei is de Italiaanse mobiele markt volledig op zijn kop gezet nadat het Franse bedrijf Iliad er zijn entree maakte. Iliad heeft bij de introductie zelf ook aangegeven een revolutie te willen ontketenen. Of dat lukt, valt nog niet te zeggen, maar het heeft in ieder geval geresulteerd in navolging van de gevestigde merken op de Italiaanse markt, Telecom Italia (TIM) en Vodafone Italia.

Iliad biedt een abonnement met 30 GB aan 4G+ data en onbeperkt bellen en sms’en voor 5,99 euro per maand. Een Sim-kaart kost 9,99 euro en het abonnement bevat ook onbeperkt bellen naar meer dan zestig internationale bestemmingen plus 2 GB binnen de EU. Er geldt één limiet: het aanbod is beschikbaar voor de eerste miljoen abonnees.

Iliad’s introductieaanbod ligt veel lager dan de gebruikelijke prijzen in Italië. Volgens onderzoek van Telecompaper ligt de gemiddelde prijs van een Sim-only aanbod met meer dan 1.000 belminuten en 10 GB aan data op EUR 23 per maand in Italië. Dat geldt voor het eerste kwartaal van 2018.

TIM en Vodafone volgen het voorbeeld

De introductie van een goedkoop onbeperkt abonnement op de Italiaanse mobiele markt door Iliad heeft een felle concurrentiestrijd uitgelokt. Vodafone Italia heeft met Ho een goedkoop abonnement gelanceerd en maakt daarmee duidelijk niet achter te willen blijven, waar ook TIM vorige week al TIM 7 ExtraGo New lanceerde.  

Op 20 juni introduceerde TIM zijn goedkope abonnement. Voor 7 euro per maand krijgt de abonnee onbeperkt bellen en 3 GB aan data plus 17 GB als promotie. Klanten maken binnen het abonnement met de naam TIM 7 ExtraGo New gebruik van het 4G-netwerk van TIM. Activatie kost 12 euro. TIM brengt 20 euro in rekening voor klanten die minder dan 24 maanden abonnee blijven. 

Vodafone Ho biedt 30 GB over 4G en onbeperkt bellen en sms’en voor 6,99 euro per maand. Dit aanbod is tot 31 juli geldig. Abonnees betalen eenmalig 9,99 euro voor de Sim-kaart en activatie. 

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie