Apple en Samsung begraven de strijdbijl

Apple en Samsung begraven de strijdbijl

28-06-2018  |  Bart Garvelink  |  Buitenland


Apple en Samsung willen na zeven een eind maken aan hun slepende rechtszaken over design. De twee bedrijven hebben samen een nieuw verzoek ingediend bij de rechtbank in de stad San Jose in Californië, in het hart van Silicon Valley.

De juridische strijd gaat over de vraag of Samsung bepaalde features heeft gekopieerd, zonder dat het daarvoor netjes licentiekosten betaalde.

Deze langdurige procedures zijn al begonnen toen Apple-CEO Steve Jobs er nog de scepter zwaaide. De modellen waarover het gaat, zijn al bijna antiek: de Apple iPhone 3GS en de Samsung Galaxy S.

Apple en Samsung vochten in de jaren erna een verbeten strijd uit, niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in Europa en andere delen van de wereld. In Duitsland kwam het zelfs zo ver dat een aantal modellen van Samsung niet meer verkocht mochten worden. Samsung wist dat dan weer op het nippertje te voorkomen met een tegenprocedure. 

Geen verdere claims meer

Een groot aantal zaken was al gesloten, nu is dit de laatste. In de nu openbaar geworden stukken staat niet precies of met dit akkoord geld is gemoeid. Ze betalen hun eigen proceskosten, maar het is niet duidelijk of er ook schadevergoedingen zijn afgesproken.

Alle verdere claims zijn in elk geval van tafel, zodra de rechtbank het verzoek van de twee bedrijven overneemt en de zaak sluit. In een van de vorige stappen werd Samsung nog veroordeeld. Een jury vond dat Samsung een bedrag van 539 miljoen dollar moest betalen aan Apple. Of dat bedrag nog over tafel gaat, daar doen de twee bedrijven het zwijgen over. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie