Nieuw megalek ontdekt bij Facebook

Nieuw megalek ontdekt bij Facebook

28-06-2018  |  Martijn Kregting  |  Buitenland


Een nieuwe tegenslag voor Facebook: als gevolg van een datalek in een populaire quiz-app van Facebook zijn gegevens van wellicht 120 miljoen gebruikers van het sociale netwerk misbruikt. Een Belgische ethische hacker ontdekte het achterdeurtje in de Duitse app Nametests, die privé-informatie van gebruikers verzamelde en voor iedereen inzichtelijk maakte. Volgens RTL Nieuws gaat het mogelijk ook om gegevens van Nederlandse Facebook-gebruikers.

De verzamelde gegevens werden verzonden naar een website die voor iedereen publiekelijk toegankelijk was. Ook was het voor derden mogelijk om toegang te krijgen tot foto's, berichten en de lijst met vrienden. Of deze gegevens ook daadwerkelijk zijn misbruikt, is volgens de Belgische hacker onduidelijk. 

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat er gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers in handen waren gekomen van het Britse Cambridge Analytica, waaronder waarschijnlijk maar niet zeker ook Nederlanders en Belgen. De gegevens zijn deels gebruikt om profielen te maken op basis waarvan politieke boodschappen en advertenties getoond werden om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie