Betalen in App Store, iTunes voortaan ook met iDEAL

Betalen in App Store, iTunes voortaan ook met iDEAL

29-06-2018  |  Martijn Kregting  |  Diensten


Het is voortaan mogelijk om de digitale betaalmethode iDEAL te gebruiken als betaalmethode in de App Store en iTunes. Dat schrijft de website iCulture. Een van hun lezers kwam er achter dat dit al enige tijd mogelijk was.

Via iDEAL kan men in de App Store het saldo voor hun Apple ID verhogen, waarmee vervolgens afgerekend kan worden. Het toegevoegde saldo kan gebruikt worden in de App Store, iTunes, iBooks Store of voor het verhogen van de iCloud-opslag, aldus iCulture.

Nog wel wat beperkingen

Het is dus niet langer nodig om een iTunes-kaart, een PayPal-rekening of creditcard te gebruiken. Via iDEAL kan de eigen Nederlandse betaalrekening ingezet worden voor aankopen, zij het nog altijd indirect. iDEAL kan namelijk alleen gebruikt worden voor het ophogen van het Apple ID-saldo en dus niet voor losse aankopen. Wie de functie Delen met gezin gebruikt, kan iDEAL daarnaast helemaal niet inzetten als betaalmethode.

Er zijn dus nog wel enkele belangrijke beperkingen. Verder is het nog wat omslachtig om iDEAL toe te voegen als betaalmethode, zo blijkt uit de vrij uitgebreide gebruiksaanwijzing die iCulture bijlevert.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie