Google komt met derde, 'bijna definitieve' bèta versie Android P

Google komt met derde, 'bijna definitieve' bèta versie Android P

03-07-2018  |  Martijn Kregting  |  Achtergrond informatie


Google heeft Beta 3 van Android P, geïntroduceerd, de ‘volgende mijlpaal’ in de Android P-preview van dit jaar. Nu de API's voor ontwikkelaars al zijn voltooid in de vorige update, komt Beta 3 volgens Google heel dicht bij de definitieve versie van Android P, die later deze zomer zal verschijnen.

Android P Beta 3 bevat de nieuwste bugfixes en optimalisatie voor onder meer stabiliteit, samen met de beveiligingsupdates van juli 2018. Beta-testers kunnen Android P Beta 3 op Pixel-smartphones krijgen door zich via de desbetreffende webpagina aan te melden.  

Behalve gebruikers van de twee generaties Pixel-smartphones kunnen gebruikers van de Essential Phone, Vivo X21, Oppo R15 Pro, Xiaomi Mi Mix 2S, Sony Xperia XZ2, Nokia 7 Plus en OnePlus 6 ergens in de komende weken ook de nieuwe bèta installeren.

Wie al is ingeschreven en de Android P Beta 2 heeft, ontvangt automatisch de update naar Beta 3. Partners die deelnemen aan het Android P Beta-programma, zullen hun apparaten ook updaten naar Beta 3 via de komende weken.

Nieuw onder meer Beta 3-systeemafbeeldingen

De eerste beta-versie van P werd in maart al uitgebracht. Ongeveer maand geleden bracht Google de tweede bèta van Android P uit, met als belangrijkste toevoeging de definitieve versie van de api's, waarmee ontwikkelaars hun apps kunnen aanpassen aan de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem. De nieuwe preview-update omvat de Beta 3-systeemafbeeldingen voor Pixel-apparaten en de Android Emulator, evenals een update voor de Android Studio-buildtools om D8 als een onafhankelijke tool op te nemen.

Met de Beta 3-systeemafbeeldingen en bijgewerkte bouwhulpmiddelen beschikken ontwikkelaars over de benodigdheden om apps te testen of uit te breiden met Android P-functies, zoals ondersteuning voor meerdere camera's, display-uitsnede, verbeterde meldingen, ImageDecoder en TextClassifier.

Definitieve versie P in augustus

Google stelt dat het nieuwe feedback op de Beta 3-versie van Android P verwelkomt om het nieuwe OS verder te verfijnen. Naar verwachting wordt in augustus de definitieve versie uitgebracht van de opvolger van Android Oreo (8). Die stond in mei op ongeveer 5,7 procent van alle Android-smartphones. De grootste versie is Nougat (versie 7), die in mei een aandeel van 31,1 procent had.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie