Nieuwe iPhones krijgen waarschijnlijk 4GB werkgeheugen

Nieuwe iPhones krijgen waarschijnlijk 4GB werkgeheugen

03-07-2018  |  Martijn Kregting  |  Toestellen


Naarmate de introductie van de volgende generatie iPhones en iOS 12 dichterbij komt, neemt ook het aantal geruchten over vorm en specificaties toe van de ‘iPhone 9’. Zo zou de focus in tegenstelling tot eerdere verwachtingen komen te liggen op iPhones met een ‘ouderwets LCD-display in plaats van OLED. Nu stellen onder andere One More Thing en iCulture dat één of meer van de nieuwe iPhones met 4 GB RAM uitgerust worden.

Beide websites baseren zich op een Geekbench-test van een ‘iPhone11,2’ die draait op iOS 12. Dit is mogelijk de opvolger van de in september 2017 uitgebrachte iPhone X. Geekbench is een test waarmee de maximale kracht van een toestel gemeten kan worden. Uit de Geekbench-score is af te leiden hoe snel de A12-chip in de nieuwe toestellen wordt. De kloksnelheid van de A12-chip in de nieuwe iPhone is iets hoger dan die van de iPhone X, namelijk 2,49 GHz in plaats van 2,39 GHz.

Ook wijst de test op een werkgeheugen van 4GB, een groei ten opzichte van het huidige werkgeheugen: 2 GB van de iPhone 8 of de 3 GB in de 8 Plus en X. Ter vergelijking: high-end toestellen van Samsung (Galaxy S 9, Galaxy Note 9) en OnePlus hebben soms wel 8 GB RAM. Maar iOS is een platform dat met aanzienlijk minder geheugen even goed of zelfs beter presteert. Toch is meer werkgeheugen is nuttig voor nieuwe technologie zoals AI en augmented reality (AR), op basis waarvan waar Apple steeds meer functionaliteiten ontwikkeld. Mogelijk wil Apple een drievoudige camera toevoegen.

Meer focus op LCD

Volgens eerdere geruchten komt Apple dit najaar opnieuw met drie iPhones, opvolgers van de iPhone 8, de 8+ en de iPhone X. De toestellen zullen waarschijnlijk deels of geheel dualsim zijn. Een meerderheid van de toestellen zal met LCD-schermen zijn uitgerust. Daarmee verloopt de transitie naar OLED (organic light-emitting diode) veel trager dan voorzien, zo bleek in juni.  In 2017 leek het er nog op dat Apple vanaf 2018 helemaal op OLED zou overstappen. Gezien de hoeveelheid werkgeheugen heeft de benchmark waarschijnlijk betrekking op één van de twee OLED-modellen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie