'Buigbare smartphone LG in de maak'

'Buigbare smartphone LG in de maak'

05-07-2018  |  Maarten van Vliet  |  Toestellen


Hoewel geruchten over een buigbare, oprolbare of vouwbare smartphones inmiddels al zo oud zijn als de weg naar Rome, lijkt LG er nu toch echt werk van te gaan maken. Dat schrijft althans GSMArena op basis van een patentaanvraag van het Zuid-Koreaanse bedrijf bij de Amerikaanse US Patent and Trademark Office van eind 2017.

In de patentaanvraag heeft LG het over een 'mobile terminal' voorzien van een flexibiele display die halverwege het apparaat kan buigen dankzij vier kleine scharnieren. Volgens GSMArena werkt het principe net zo als bij de Surface Book van Microsoft. Verder is het ontwerp voorzien van twee microfoons, twee luidsprekers en twee antennes. Er wordt echter niet omschreven hoe de gebruiker het toestel kan gebruiken. 

Al jaren doen geruchten de ronde over de komst van smartphones met flexibele displays, maar tot dusver wist geen enkele fabrikant een buigbaar toestel te introduceren dat aansloeg bij de consument. Niet allleen LG zou in stilte werken aan smartphones met buigbare schermen, maar ook Samsung en Apple zouden hier bovengemiddelde interesse in hebben.  

LG introduceerde overigens in 2014 een LG FLex, een smartphone met een verticaal gebogen beeldscherm waardoor de smartphone 'banaanvormig' is en daarmee de contouren van het gezicht volgt. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie