'Nieuwe iPhone even duur als iPhone X'

'Nieuwe iPhone even duur als iPhone X'

05-07-2018  |  Maarten van Vliet  |  Toestellen


De iPhone die Apple dit jaar zal introduceren zal om en nabij hetzelfde prijskaartje meekrijgen als de vorig jaar gelanceerde iPhone X. Dat stelt althans Ming-Chi Kuo, een analist die regelmatig juiste voorspellingen doet over Apple-producten, in een nieuw rapport. Daarmee zou de prijs van de nieuwe loot aan de Apple-stam zo'n 1000 dollar moeten gaan kosten.

Ming-Chi Kuo maakt in zijn rapport nog meer details bekend over de nieuwe iPhone. Zo zou het toestel een OLED-display krijgen van 6,5 inch en is dual sim-functionaliteit aan boord. Een goedkopere uitvoering zit ook in de pijplijn. Dat zou dan gaan om een 6,1 inch LCD-iPhone die rond de 700 dollar moet gaan kosten. 

70 miljoen iPhones in Q4

Volgens Kuo worden de nieuwe iPhones geleverd in tal van kleuren. Het duurdere model verschijnt naar verwachting in zwart, wit en een nieuwe tint goud terwijl klanten bij het goedkopere model kunnen kiezen uit de kleuren grijs, wit, blauw, rood en oranje.

Kuo denkt dat de LCD-modellen na hun lancering in eerste instantie 55 procent van de totale iPhone-verkoop zullen vertegenwoordigen en dit percentage loopt verder op in 2019. In het laatste kwartaal zou Apple zelf 70 miljoen iPhones kunnen verkopen, denkt Kuo. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie