WhatsApp komt met aparte app voor KaiOS

WhatsApp komt met aparte app voor KaiOS

06-07-2018  |  Martijn Kregting  |  Connectiviteit


WhatsApp brengt een aparte app uit voor KaiOS, het besturingssysteem van onder meer de Nokia 8110 van HMD. Hiermee moet het mogelijk worden om een smartphone te gebruiken zonder OS, maar met toepassingen zoals WhatsApp.

Juho Sarvikas, chief product officer van Nokia’s Chinese licentienemer HMD Global, schrijft over de uitrol van een speciale toepassing voor WhatsApp naar KaiOS in een tweet. WhatsApp staat al voor geïnstalleerd op de JioPhone 2, een instaptoestel voor de Indiase markt met fysiek QWERTY-toetsenbord.  WhatsApp draait nu nog niet op de Nokia 8110 (4G) en HMD heeft niet gezegd of en wanneer de app op de telefoon zal draaien. Het ontwerp voor de 8110 komt uit de stal van KaiOS.

KaiOS is een besturingssysteem voor goedkopere mobiele toestellen. Onder meer Alphabet (Google) heeft er recent geld in gestopt. KaiOS werkt samen met een aantal fabrikanten waaronder behalve HMD ook TCL en Micromax. Ook werkt het bedrijf samen met operators zoals Reliance Jio, Sprint, AT&T en T-Mobile. KaiOS werkt met deze partners samen vanuit locaties in San Diego, Hong Kong, Taipei, Shanghai, Paris en Bangalore.

Reeks toepassingen op KaiOS

KaiOS, dat zich baseert op Firefox OS van Mozilla, biedt naast WhatsApp ook Facebook en Google-apps als Assistant, Maps en YouTube.  Door de investering van Google komen de Google-apps beschikbaar in KaiOS. Deze apps zijn speciaal voor dit platform ontwikkeld. KaiOS wil met het ontwikkelen van goedkope mobiele telefoons met veelgebruikte functies voor een groot publiek beschikbaar maken. Het ontwerp van de begin dit jaar gepresenteerde Nokia 8110 komt ook uit de stal van Kai.

De ondersteuning van WhatsApp voor KaiOS zet de deur open voor de komst van goedkope mobieltjes met 4G die weinig meer kunnen dan bellen, sms'en en een klein aantal andere apps als WhatsApp draaien. Die categorie bestaat nu nog niet. Google probeert Android op goedkopere smartphones te krijgen met Android Go.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie