Apple wil geen 5G-modem van Intel

Apple wil geen 5G-modem van Intel

06-07-2018  |  Martijn Kregting  |  Toestellen


Intel levert geen 5G-modems voor mobiele apparaten van Apple in 2020. Dat blijkt uit interne bedrijfscommunicatie die in handen is gekomen van website Calcalist en is bevestigd door bronnen die bekend zijn met de kwestie. Apple heeft het besluit inmiddels aan Intel meegedeeld. Een reden is niet bekend. Beide bedrijven willen niet reageren.

Die producent zou vanwege het besluit van Apple gestopt zijn met de ontwikkeling van het 5G-modem met de werknaam Sunny Peak. Apple was volgens de interne communicatie  de "belangrijkste mobiele klant" voor de ontwikkelde 5G mobiele modem. De beslissing van Apple betekent dan ook dat het merendeel van de verwachte afzetmarkt nu wegvalt. Het Intel-team dat aan het product werkt, zal worden ingezet voor de ontwikkeling van andere producten, aldus Intel.

Hoewel er geen officiële  reden bekend is waarom Apple niet met Intel in zee wil gaan, speculeerden managers betrokken bij Sunny Peak in de interne communicatie van Intel hier wel over.  Apple wordt volgens hen geconfronteerd met "een enorme inspanning" om 5G te lanceren in hun mobiele producten.

Nieuwe, onverwachtse uitdagingen

Zo brengt de introductie van de nieuwe snelle Wi-Fi-standaard genaamd WiGig (802.11ad) in elk mobiel product nieuwe en onverwachte uitdagingen met zich mee. Ze speculeerden verder dat de beslissing van Apple om de modem van Intel niet te gebruiken het resultaat was van "vele factoren" die niet alleen met Intel te maken hebben.

Hoewel deze levering niet doorgaat, denkt Intel wel aan een verbeterde versie van het modem. Zo kan de modemchip in 2022 alsnog toegevoegd worden aan Apple-producten. In de huidige iPhones maakt Apple deels gebruik van modems van Intel in plaats van die van Qualcomm. Apple en Qualcomm zijn namelijk verwikkeld in langlopende rechtszaken rond patentinbreuk en machtsmisbruik.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie