Samsung verwacht lagere omzet, meer winst in tweede kwartaal

Samsung verwacht lagere omzet, meer winst in tweede kwartaal

06-07-2018  |  Martijn Kregting  |  Achtergrond


Samsung Electronics verwacht dat het in het tweede kwartaal een omzet van ongeveer 58 biljoen KRW (EUR 44 miljard) en een operationele winst van 14,8 biljoen KRW (EUR 13,2 miljard) zal rapporteren. De kwartaalomzet is jaar-op-jaar 5 procent lager, de operationele winst 5 procent hoger.

In hetzelfde kwartaal een jaar eerder steeg de omzet van het Zuid-Koreaanse conglomeraat met 20 procent tot 61 biljoen KRW, terwijl de bedrijfswinst met bijna 73 procent steeg tot 14,07 biljoen KRW. De cijfers zijn ook lager dan in het eerste kwartaal van dit jaar, toen de inkomsten 60,56 biljoen KRW bedroegen, bijna 20 procent meer, en de bedrijfswinst 15,68 miljard KRW bedroeg, bijna 60 procent hoger.

Zwakkere smartphone-vraag

Samsung waarschuwde destijds al voor een zwakkere smartphone-vraag. Het zou meer moeten investeren in marketing om de verkoop van high-end smartphonemodellen op peil te kunnen houden. In de tweede jaarhelft zal Samsung meer focus gaan leggen op de rest van zijn portfolio. De onderneming stelde begin dit jaar ook dat het betere resultaten later in het jaar verwachtte. Dat moest onder meer komen uit een betere verkoop van tv’s door het WK Voetbal.

Uit cijfers van marktonderzoeker Gartner blijkt dat Samsung kan bogen op een wereldwijd marktaandeel in smartphones van 18,2 procent waarmee het Zuid-Koreaanse bedrijf marktleider is. Samsung kan verder bogen op een sterke chipdivisie

Analisten verwachten eerder deze week al dat Samsung over het tweede kwartaal een lagere omzet en winst zou noteren nu de verkoop van zijn Galaxy-smartphones over zijn hoogtepunt heen lijkt. Dat stelde Reuters op basis van een rondgang bij diverse marktkenners. Samsung heeft vooral last van de snelle opkomst van Chinese rivalen zoals Xiaomi en OPPO.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie