'Budget-versie Microsoft Surface komt 13 juli'

'Budget-versie Microsoft Surface komt 13 juli'

09-07-2018  |  Maarten van Vliet  |  Toestellen


Mogelijk zal de langverwachte goedkope versie van de Microsoft Surface al vrijdag 13 juli in de verkoop gaan. Dat schrijft althans Techradar op basis van gelekte documenten. Het apparaat krijgt op basis hiervan een prijskaartje mee van USD 399. Met een goedkoper variant van de Surface zou Microsoft met name mikken op de positie van Apple op de tabletmarkt.

Techradar verwijst op zijn website naar een post op het Reddit-forum waarop melding wordt gemaakt van de tekst "“New Microsoft Hardware Display and Type Cover set on Friday, 7/13” die te vinden is bij verschillende Amerikaanse winkels van Microsoft. Mogelijk gaat het om een verwijzing naar de komst van de nieuwe budget-versie van de Surface.

 Geruchten over de komst van een nieuw loot aan de Surface-stam doen al langer de ronde. Volgens diverse bronnen zou het apparaat zijn voorzien van een 10 inch display, een Pentium Gold-processor van Intel en USB-C. De tablet, die doorgaat onder de codenaam Lex, zou bedoeld zijn om de strijd tegen de Apple iPad op te voeren. Apple is al jarenlang marktleider op het gebied van tablets. 

Tabletmarkt daalt

Ondanks een stijging van de iPad-verkoop, blijft de tablet-markt dalen doordat consumenten toch liever kiezen voor hun smartphone als primair mobiel device en zij vertrouwen voor zwaardere taken op de pc.Volgens de marktonderzoekers van Canalys zal de tablet-markt in de periode 2017-2022 per jaar zo'n 3 procent dalen. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie