WhatsApp gaat melding maken van doorgestuurde berichten

WhatsApp gaat melding maken van doorgestuurde berichten

11-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Gebruikers van WhatsApp kunnen binnenkort zien of een ontvangen bericht door de verzender ervan is doorgestuurd. Volgens WhatsApp meldt dat gebruikers voorzichtig moeten zijn met doorgestuurde berichten.

WhatsApp heeft een update aangekondigd waarmee de gelijknamige messaging app doorgestuurde berichten als zodanig gaat markeren. Gebruikers van WhatsApp kunnen zien of een ontvangen bericht door de verzender is doorgestuurd.

WhatsApp adviseert om voorzichtig om te gaan met doorgestuurde berichten. Waarom WhatsApp deze waarschuwing geeft wordt niet verder toegelicht, maar heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de kans op links naar malafide websites in berichten die worden doorgestuurd.

Aanpak van verdachte links

Eerder deze week bleek al dat WhatsApp ook werkt aan een nieuwe functie genaamd 'Suspicious Link Detection' (verdachte link detectie). Deze functie gaat gebruikers van WhatsApp waarschuwen voor links in berichten die verwijzen naar potentiële malafide websites.

WhatsApp biedt al geruime tijd de mogelijkheid om berichten door te sturen. Tot nu toe kunnen ontvangers van doorgestuurde berichten niet zien dat dit bericht eerder is doorgestuurd.

Zodra de update wordt uitgerold is zichtbaar als voor ontvangers van berichten of deze zijn doorgestuurd. Alleen wanneer verzenders van berichten de berichttekst van een bericht kopiëren en vervolgens in een nieuw bericht plakken, wordt de melding bij de ontvanger niet weergegeven.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10