Facebook ontvangt boete van ruim een half miljoen euro van Britse privacy waakhond

Facebook ontvangt boete van ruim een half miljoen euro van Britse privacy waakhond

11-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


De Britse privacy waakhond heeft Facebook een boete opgelegd van 500.000 Britse pond, omgerekend ruim 565.000 euro. Facebook krijgt de boete omdat het bedrijf onvoldoende maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat privacy van gebruikers geschonden kon worden.

Begin dit jaar werd bekend dat het Britse bedrijf Cambridge Analytica middels apps op Facebook de data van bijna 100 miljoen Facebook gebruikers kon stelen en misbruiken. Het lek heeft jaren bestaan. De data werd door Cambridge Analytica gebruikt om advertenties te kunnen richten om Amerikaanse kiezers tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen in 2016.

De Britse privacy waakhond stelt dat Facebook in het verleden onvoldoende maatregelen heeft genomen om het stelen en misbruiken van data te voorkomen. Om die reden heeft Facebook een boete van 500.000 Britse Pond (565.000 euro) opgelegd gekregen.

De boete zal ongetwijfeld nog punt van discussie worden tussen de privacy waakhond en Facebook. De definitieve hoogte van de boete zal mogelijk op een later moment nog bijgesteld worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie