Komende nieuwe Android versie gaat mogelijk 'Pistachio Ice Cream' heten

Komende nieuwe Android versie gaat mogelijk 'Pistachio Ice Cream' heten

11-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft reeds bekend gemaakt dat het bedrijf binnenkort de nieuwe Android versie 'Android P' gaat vrijgeven. Tot nu toe is het een groot mysterie welke naam deze Android versie gaat krijgen. De naam Pistachio Ice Cream lijkt momenteel een grote kanshebber te zijn.

Al sinds maart van dit jaar is bekend dat Google onder de werknaam 'Android P' werkt aan een nieuwe Android versie. Gaandeweg is bekend geworden dat deze nieuwe Android versie medio deze zomer moet gaan verschijnen. Waarschijnlijk zal Android P als versienummer 9.0 gaat krijgen. Echter, naast het versienummer is ook een ander mysterie nog niet opgelost. Tot nu toe is onbekend welke naam Google aan Android P gaat geven.

Hoewel niet bijster belangrijk, kijkt de Android community ieder jaar uit naar de onthulling van de naam van de nieuwste Android versie. Het is de traditie om iedere Android versie de naam van een zoete lekkernij mee te geven, waarbij de beginletter van de naam altijd een volgende letter uit het alfabet is ten opzichte van de naam van de vorige Android versie. De laatste versie van Android op dit moment is Android 8.1 Oreo, waardoor de beginletter van de volgende Android versie de letter 'P' zal zijn. Vandaar dat Google deze nieuwe Android versie ook onder de werknaam 'Android P' ontwikkelt.

Huawei verklapt mogelijk de naam

Een Poolse medewerker van Huawei heeft in een chat mogelijk de naam van Android P onthuld. In de chat wordt melding gemaakt van de naam 'Pistachio'. Mogelijk wordt 'Pistachio Ice Cream' de naam van de volgende Android versie.

De naam Pistachio Ice Cream doet al langer de ronde

Al geruime tijd proberen fans van Android te achterhalen wat de naam van Android P gaat worden. Al in februarui werd gesuggereerd dat Pistachio Ice Cream de nieuwe naam van Android zou gaan worden. Naast Pistachio doen ook namen als 'Pepermint' en 'Pineapple Cake' de ronde.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie