LG sleept Wiko voor de rechter

LG sleept Wiko voor de rechter

11-07-2018  |  Maarten van Vliet  |  Achtergrond


LG heeft deze week bekend gemaakt de Franse smartphonemaker Wiko voor de rechter te slepen wegen de mogelijke schending van LTE-patenten. Het is voor LG de twee keer in korte tijd dat het juridische actie onderneemt op dit vlak. Vorig jaar was de maker van goedkope Android-smartphone Blu Products al aan de beurt.

LG claimt in zijn nieuwste aanklacht dat de Franse challenger Wiko in zijn smartphones onterecht gebruik heeft gemaakt van LTE-technologie waar LG patenten op heeft.. De Zuid-Koreanen maken er een Europese zaak van door Wiko in het Duitse Mannheim voor de rechter te slepen. LG haalde er voor de gelegenheid cijfers van Strategy Analtycis bij en stelt op basis daarvan dat Wiko vorig jaar in Europa niet minder dan 10 miljoen smartphones heeft verkocht. 

Vorig jaar startte LG ook al een soortgelijke zaak, maar dan tegen de Amerikaanse maker van goedkope Android-smartphones Blu Products. Aanleiding hiervoor was de mogelijke schending van LTE-patenten. LG vroeg destijds om de directe stop van de verkoop van Blu-smartphones in de VS. 

Ericsson vs. Wiko

Overigens spande het Zweedse netwerkbedrijf Ericsson vorig jaar een rechtszaak aan tegen Wiko. Die zaak had betrekking op de schending van patenten op het gebied van 2G, 3G en 4G. Deze zaak werd ook in Mannheim ingediend. Pogingen om met Wiko te onderhandelen over en licentieovereenkomst liepen volgens Ericsson op niets uit. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie