Pre-orders eerste blockchain-telefoon van HTC van start in Q3

Pre-orders eerste blockchain-telefoon van HTC van start in Q3

11-07-2018  |  Maarten van Vliet  |  Toestellen


HTC start in het derde kwartaal met pre-orders van zijn eerste blockchain-telefoon, de Exodus. HTC kondigt tevens twee partnerships aan om de ontwikkeling van het blockchain-ecosysteem te versnellen: met Animoca, de distributeur van Cryptokitties en met Bitmark, een op crypto-gebaseerde digitale eigendomsproject.

HTC maakte in mei van dit jaar bekend aan een blockchain-smartphone te werken. Een maand eerder deden al geruchten de ronde dat het toestel in productie was gegaan bij het Chinese assemblagebedrijf Foxconn. Op het toestel is een hardware wallet aanwezig om cryptovaluta zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Etherium en vele andere bekende en onbekende cryptovaluta en tokens in opgeslagen kunnen worden. De bedoeling van de HTC Exodus is niet alleen het ondersteunen van Blockchain technologie, maar ook het decentraliseren van eigen data.

'Prijs rond 1000 dollar'

Het is onbekend wat de Exodus zal gaan kosten, maar in een interview met The Verge noemt HTC Crypto Officer Phil Chen een bedrag van rond de 1000 dollar, vergelijkbaar met de blockchainsmartphone Finney van de start-up Sirin Labs. Het is de vraag of de Exodus zal aanslaan en HTC nog wat ademruimte geeft op de markt voor smartphones.

HTC kampt al jaren met teruglopende cijfers als gevolg van de afgenomen interesse in zijn toestellen. In plaats daarvan richt het bedrijf zich in toenemende mate op VR en andere technologieën.  
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie