BlackBerry KEY2 in de eerste Nederlandse winkels gesignaleerd

13-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe BlackBerry KEY2 is gearriveerd in de eerste Nederlandse winkels. De BlackBerry KEY2 is één van de weinige smartphones op de markt met een fysiek toetsenbord. Net als haar voorganger draait de BlackBerry KEY2 het Android besturingssysteem. Het toestel is nu verkrijgbaar voor een losse verkoopadviesprijs van 649 euro.

De BlackBerry KEY2 is de opvolger voor de BlackBerry KEYone van vorig jaar. Qua vormgeving en specificaties heeft de BlackBerry KEY2 veel overeenkomsten met haar voorganger. De BlackBerry KEY2 heeft een 4,5 inch groot beeldscherm met een resolutie van 1.080 x 1.620 pixels.

BlackBerry KEY2
BlackBerry KEY2

Qualcomm Snapdragon 660 octa-core processor

Onder de motorkap van het toestel draait de Qualcomm Snapdragon 660 processor. Dit is een octa-core processor opgebouwd uit een 2,2 GHz quad-core processor en een 1,8 GHz quad-core processor. Daarbij beschikt het toestel over 6 GB werkgeheugen en komt beschikbaar in uitvoeringen met 64 of 128 GB aan interne opslagcapaciteit.

BlackBerry KEY2
BlackBerry KEY2

Op cameragebied is de BlackBerry KEY2 aan de achterzijde voorzien van een dubbele camera. Deze is opgebouwd uit twee 12-megapixelcamera's. Aan de voorzijde heeft het toestel een 8-megapixel front-camera.

Grote accu

Zoals iedereen gewend is van BlackBerry toestellen, is ook de BlackBerry KEY2 met een behoorlijk grote accu uitgerust. Het toestel heeft een accucapaciteit van 3.500 mAh, wat in verhouding tot het beeldschermformaat erg groot is. Dit resulteert dan ook in een goede bel- en stand-bytijd. De BlackBerry KEY2 draait direct uit de doos op Android 8.1 Oreo, momenteel de nieuwste versie van Android.

Prijs en beschikbaarheid

De BlackBerry KEY2 is nu verkrijgbaar in de Benelux en heeft een verkoopadviesprijs van 649 euro gekregen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie