'Microsoft werkt aan eigen Android smartphone'

'Microsoft werkt aan eigen Android smartphone'

16-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Dit weekend is een opmerkelijk gerucht opgedoken: Microsoft zou werken aan een nieuwe eigen smartphone. Vreemd detail aan dit gerucht is dat het toestel naar verluidt niet zal draaien op Microsoft's eigen Windows Phone besturingssysteem, maar op het Android besturingssysteem.

De laatste smartphone van Microsoft die is verschenen, is de Microsoft Lumia 650 uit 2016. Nadien zijn door andere fabrikanten nog een paar smartphones uitgebracht die draaien op het Windows besturingssysteem, maar feitelijk kan gesteld worden dat Windows Phone niet meer bestaat.

Microsoft besloot ruim twee en een half jaar geleden te stoppen met de ontwikkeling van nieuwe smartphones. Ook de ontwikkeling van Windows Phone kwam stil te liggen. In plaats van te focussen op eigen smartphones en een eigen besturingssysteem, keerde Microsoft terug naar haar roots als software ontwikkelaar en ontwikkelt sindsdien apps voor het Android en het iOS besturingssysteem. 

'Microsoft werkt aan eigen Android smartphone'

Dat maakt het gerucht dat dit weekend is opgedoken extra vreemd. Volgens een medewerker van de Microsoft Store zou Microsoft weer werken aan een eigen smartphone. Gezien Microsoft al 2,5 jaar geen nieuwe toestellen meer heeft uitgebracht, is dit op zichzelf al een vreemd gerucht. Wat het gerucht extra vreemd maakt is dat het toestel volgens de bron van het gerucht draait op het Android besturingssysteem.

Niet logisch

Het gerucht moet waarschijnlijk met een hele grote korrel zout genomen worden. Op de eerste plaats hebben medewerkers van de Microsoft Store geen toegang tot systemen waarin toekomstige producten zichtbaar zijn. Op de tweede plaats lijkt het heel onlogisch dat Microsoft nu nog met een eigen smartphone gaat komen. Smartphones zijn voor de meeste smartphone fabrikanten verliesgevend, vooral op het moment dat er maar een beperkt aantal van over de toonbank gaan. Op de derde plaats is het zeer onlogisch dat Microsoft een smartphone uitbrengt dat draait op het besturingssysteem van een andere partij.

Microsoft uitvoering van bestaande smartphone

De kans is wel aanwezig dat Microsoft samen met andere fabrikanten werkt aan speciale 'Microsoft uitvoeringen' van bestaande smartphones. Vorig jaar gebeurde dat bijvoorbeeld ook met de Samsung Galaxy S8, die door Microsoft is verkocht in de Microsoft Store. De uitvoering van de Galaxy S8 die Microsoft verkocht was standaard voorzien van het Office pakket en andere Microsoft apps met daarbij een gebruikslicentie voor twee of drie jaar. Het lijkt er derhalve op dat de medewerker van de Microsoft Store de spreekwoordelijke klok heeft horen luiden, maar dat mogelijk binnenkort wel weer een Microsoft uitvoering van een bepaalde smartphone verwacht kan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie