Alcatel introduceert Alcatel 5V met indrukwekkende specificaties

17-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Alcatel heeft een nieuwe uitgebreide smartphone aangekondigd die later dit kwartaal op de markt gaat verschijnen voor een verkoopprijs van circa 200 euro. De Alcatel 5V voldoet qua vormgeving en specificaties aan de eisen die anno 2018 aan een smartphone gesteld mogen worden.

Alcatel heeft bekend gemaakt dat later deze zomer de Alcatel 5V op de markt zal gaan verschijnen. Het toestel kent een moderne vormgeving, waarin het 6,2 inch grote beeldscherm centraal staat. Zoals bij veel toestellen die dit jaar zijn verschenen is ook in het beeldscherm van de Alcatel 5V een zogenaamde 'top notch' (uitsparing) aanwezig. Op die manier is het beeldscherm bijna randloos. In de uitsparing zijn de luidspreker, sensoren en front-camera geplaatst.

Alcatel 5V
Alcatel 5V

Het 6,2 inch grote beeldscherm kent een resolutie van 720 x 1.500 pixels, oftewel 720p HD+. De top-notch in het beeldscherm is niet het enige moderne snufje in de Alcatel 5V. Het toestel is aan de achterzijde namelijk ook voorzien van een dubbele camera.

Dubbele camera

De dubbele camera aan de achterzijde van de Alcatel 5V is opgebouwd uit een 12- en een 2-megapixelcamera. Dankzij de dubbele camera kunnen met het toestel foto's met effecten geschoten worden die normaal voorbehouden zijn aan spiegelreflex camera's, zoals bijvoorbeeld het Bokeh effect. De dubbele camera wordt begeleidt door een dubbele duo-tone flitser. Aan de voorzijde is een 8-megapixelcamera geplaatst voor selfies.

Onder de motorkap van de Alcatel 5V draait een krachtige 2 GHz octa-core processor van MediaTek. Daarbij beschikt het toestel over 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit. Uiteraard is ook een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig om het interne geheugen verder uit te kunnen breiden.

Krachtige accu

Een ander opvallend detail is de zeer krachtige accu met een capaciteit van 4.000 mAh. Een dergelijk krachtige accu is overigens geen overbodige luxe bij toestellen met zo'n groot beeldscherm als in de Alcatel 5V. Verder is het een mooie bijkomstigheid dat de Alcatel 5V direct uit de doos zal draaien op Android 8.1 Oreo, momenteel de nieuwste versie van het Android besturingssysteem.

Alcatel heeft door laten schemeren dat de Alcatel 5V later deze maand in de eerste landen op de markt zal gaan komen. Het lijkt voor de hand te liggen dat de Alcatel 5V ook in onze regio beschikbaar zal komen, al is dat door Alcatel nog niet officieel bevestigd. Het toestel gaat waarschijnlijk rond de 200 euro kosten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie