Tech-insider publiceert eerste authentieke afbeeldingen van Samsung Galaxy Note 9

18-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De bekende tech-insider Evan Blass heeft de eerste authentieke afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 9 laten uitlekken. Uit de afbeelding blijkt dat Samsung vooral zal gaan focussen op de blauwe uitvoering van het toestel met een opvallende gele stylus.

Al maanden wordt geroddeld en gespeculeerd over de komst van de Samsung Galaxy Note 9. Eind juni heeft Samsung al bevestigd dat het toestel op 8 augustus in New York gepresenteerd zal gaan worden. De bekende tech-insider Evan Blass heeft nu de eerste authentieke beelden van de Samsung Galaxy Note 9 laten uitlekken. Het gaat om productafbeeldingen die Samsung straks zelf zal gaan gebruiken in haar communicatie en marketing rondom het toestel.

Eerste authentieke productafbeelding van Samsung Galaxy Note 9
Eerste authentieke productafbeelding van Samsung Galaxy Note 9

Er gingen al langer geruchten dat Samsung de Galaxy Note 9 zou gaan uitbrengen in opvallende kleurcombinaties. De productafbeelding laat echter zien dat Samsung daar zelfs verder in doorschiet dan eerder werd verwacht. De productafbeelding laat namelijk een blauwe Galaxy Note 9 zien met een gele stylus. Dit is een zeer sterk kleurcontrast en kan zelfs gewaagd genoemd worden.

Dit jaar is er waarschijnlijk iets bijzonders aan de hand met de S-Pen. Volgens de jongste geruchten is de S-Pen zelf namelijk voorzien van bluetooth ondersteuning, wat erop wijst dat de pen zelf mogelijk ook als afstandsbediening gebruikt kan worden, bijvoorbeeld om muziek te pauzeren.

Productafbeelding bevestigt veel details

De uitgelekte productafbeelding bevestigt veel zaken die we eigenlijk al wisten. De afbeelding laat zien dat de Galaxy Note 9 aan de achterzijde een dubbele camera heeft en dat de vingerafdruksensor (net als bij de Galaxy S9 en Galaxy S9+) dit keer onder de camera is gepositioneerd. Bij de Galaxy Note 8 zat de vingerafdruksensor naast de camera, waardoor de cameralens vies werd door vingerafdrukken.

Meer van hetzelfde

De rest van de vormgeving van de Samsung Galaxy Note 9 belooft meer van hetzelfde te worden. Net als de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ bijna niet te onderscheiden zijn van de Galaxy S8 en Galaxy S8+, zal de nieuwe Galaxy Note 9 naast een Galaxy Note 8 van vorig jaar ook bijna niet herkenbaar zijn. De opmerkelijke kleurcombinatie moet dit eigenlijk min of meer verhullen.

Specificaties Samsung Galaxy Note 9

De specificaties van de Galaxy Note 9 beloven evolutionair te ontwikkelen ten opzichte van de Galaxy Note 8. Verwacht wordt dat het beeldscherm enkele millimeters groter zal zijn met een diagonaal van 6,4 inch. Het toestel wordt hoogstwaarschijnlijk aangedreven door de Exynos 9810 processor en beschikt over 6 of wellicht zelfs 8 GB aan werkgeheugen. Aan de achterzijde zal het toestel uitgevoerd zijn met een dubbele 12-megapixelcamera en aan de voorzijde heeft de Note 9 waarschijnlijk een 8-megapixel frontcamera. Tot slot wordt een 4.000 mAh accu verwacht. 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie