'Samsung maakt smartwatches onderdeel van Galaxy-serie'

'Samsung maakt smartwatches onderdeel van Galaxy-serie'

19-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


In de afgelopen jaren heeft Samsung diverse smartwatches uitgebracht. Smartwatches hadden een eigen product-serie, de 'Samsung Gear' lijn. Volgens de jongste geruchten gaat Samsung toekomstige smartwatches uitbrengen in de Galaxy-serie.

Samsung gaat waarschijnlijk in augustus één of meerdere nieuwe smartwatches presenteren. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile zal de nieuwe generatie smartwatches gaan luisteren naar de naam 'Samsung Galaxy Watch'. Als de informatie klopt, stopt Samsung dus met het gebruik van de serienaam 'Gear' voor wearables.

In tegenstelling tot alle producten die Samsung afgelopen jaren heeft uitgebracht in de Galaxy-serie (zoals bijvoorbeeld smartphones en tablets), zal de Galaxy Watch niet op Android maar op het Tizen besturingssysteem draaien. Eerder gingen geruchten dat Samsung weer een smartwatch met het Android Wear OS van Google zou gaan gebruiken, maar deze geruchten kloppen volgens SamMobile niet.

Spraakassistent Bixby

De nieuwste feature in toekomstige smartwatches van Samsung wordt de toevoeging van de slimme spraakassistent Bixby. Deze is tot op heden alleen beschikbaar op smartphones van Samsung.

Introductiemoment

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Samsung de Samsung Galaxy Watch gaat presenteren. Bekend is dat Samsung op 9 augustus in New York een groot Unpacked event gepland heeft staan. Vast staat dat Samsung hier in ieder geval de Samsung Galaxy Note 9 zal gaan presenteren. Verder is bekend dat Samsung van plan is om op korte termijn een slimme speaker uit te brengen en staat de Galaxy Watch in de startblokken om geïntroduceerd te worden.

Eind augustus openen echter in Berlijn de deuren van de jaarlijkse IFA, waar Samsung doorgaans ook nieuwe producten presenteert. Het zou dus kunnen zijn dat de introductie van de Galaxy Watch en / of de slimme speaker wordt uitgesteld tot de IFA in Berlijn.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie