Fairphone start nieuwe crowdfundingcampagne

Fairphone start nieuwe crowdfundingcampagne

19-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Fairphone, de deels Nederlandse producent van duurzame smartphones, is een nieuwe crowdfunding campagne gestart. Particulieren en bedrijven kunnen bedragen tussen de 250 en 5.000 euro investeren in Fairphone. Het gaat om een converteerbare lening die bij een volgende investeringsronde omgezet kan worden in aandelen.

Met het aangetrokken kapitaal wil Fairphone gaan ontwikkelen aan weer een nieuwe smartphone. Tot nu toe heeft Fairphone twee smartphones uitgebracht: de eerste Fairphone uit 2013 en de Fairphone 2 uit eind 2015.

Fairphone brengt bewust nieuwe smartphones met een grote interval uit. Dit om gebruikers aan te moedigen hun toestel zo lang mogelijk te blijven gebruiken en eventueel te repareren als deze defect gaat. De Fairphone 2 is deels modulair gebouwd en daardoor makkelijk te repareren of te upgraden. 

Fairphone hoopt totaal tussen de 1 en 2,5 miljoen euro op te halen met de crowdfunding campagne. Tot nu toe is al bijna 300.000 euro geïnvesteerd. Daarnaast wil Fairphone later ook kapitaal ophalen bij een bank. Vorig jaar kreeg Fairphone al een kapitaalinjectie van 6,5 miljoen euro van Stichting Doen.

Verder verduurzamen

Fairphone probeert smartphones te ontwikkelen en te produceren met oog voor zowel mens en milieu. Grondstoffen voor de productie moeten komen uit duurzame en eerlijke bronnen en de productie moet plaatsvinden onder goede en menselijke omstandigheden. Gebruikers kunnen de levensduur van de Fairphone zelf verlengen door het toestel te repareren als deze defect is of door upgrades uit te voeren. Als het toestel echt aan het einde van zijn levensduur is, kan het toestel nagenoeg geheel gerecycled worden.

Waarschijnlijk zal Fairphone met het derde model nóg verder gaan in het realiseren van haar duurzaamheidsdoelstellingen. Het is nog niet bekend wanneer Fairphone met haar derde smartphone zal gaan komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie