Google werkt aan nieuw besturingssysteem Fuchsia

Google werkt aan nieuw besturingssysteem Fuchsia

20-07-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Toestellen


Momenteel is Android het belangrijkste besturingssysteem voor smartphones. Google werkt echter al twee jaar aan een nieuw besturingssysteem met de naam 'Fuchsia'. Dit besturingssysteem moet binnen circa 5 jaar het Android besturingssysteem gaan vervangen.

Het Fuchsia besturingssysteem moet een overkoepelend platform gaan worden voor alle slimme apparaten. Het besturingssysteem kan niet alleen draaien op smartphones en tablets, maar is bijvoorbeeld ook geschikt voor slimme speakers en slimme huishoudelijke apparatuur.

Ingewijden hebben aan Bloomberg gemeld dat een team van meer dan 100 mensen binnen Google al ruim twee jaar ontwikkelt aan Fuchsia. De verwachting is dat over drie jaar de eerste apparaten zullen verschijnen die op het Fuchsia besturingssysteem draaien. Over een jaar of vijf zou vervolgens de stap gezet gaan worden om Fuchsia als vervanging voor het Android besturingssysteem te gaan introduceren.

Oplossing voor tekortkomingen van Android

Het Android besturingssysteem bestaat al sinds 2008. Het probleem van Android is echter dat het vooral geschikt is voor smartphones. Google heeft diverse optimalisaties doorgevoerd waardoor Android ook op tablets kan draaien en heeft een aangepaste versie van Android voor smartwatches. Fuchsia zou veel dynamischer inzetbaar moeten zijn en zonder al te grote aanpassingen moeten kunnen draaien op vele verschillende type apparaten.

Eén van de grootste problemen in het Android besturingssysteem is het doorvoeren van updates. Door de verscheidenheid in hardware en interfaces van smartphone fabrikanten worden veel Android apparaten niet- of slecht up-to-date gehouden qua software. Dit probleem bestaat ook al sinds de eerste versies van Android zijn verschenen. Ook dit probleem zou in Fuchsia opgelost zijn.

Niet het eerste gerucht

Het is niet het eerste gerucht dat opduikt over Fuchsia. Vorig jaar doken in augustus ook al geruchten over Fuchsia op. Ook toen werd al gesuggereerd dat Fuchsia een allesomvattend besturingssysteem zou gaan worden dat ook beter in zou spelen op 'Internet of Things'.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie