Huawei: dit jaar al voorbij 100 miljoen smartphones

Huawei: dit jaar al voorbij 100 miljoen smartphones

20-07-2018  |  Maarten van Vliet  |  Toestellen


Huawei staat erom bekend met enige regelmaat cijfers naar buiten te brengen om zijn slagkracht op de wereldwijde mobiele markt kracht bij te zetten. Dit keer heeft CEO RIchard Yu gezegd dat het bedrijf dit jaar al voorbij de 100 miljoen verscheepte smartphones is geschoten en voor dit jaar staat de target op niet minder dan 200 miljoen stuks. Yu maakte de cijfers bekend op Weibo.

Mocht Huawei dit jaar inderdaad de 200 miljoen smartphones aantikken dan zit het bedrijf Apple op de hielen. Apple verkocht vorig jaar namelijk ruim 215 miljoen iPhones terwijl Huawei er wereldwijd ruim 150 miljoen verscheepte. Huawei hoopt al enkele jaren uit te groeien tot één van de grootste smartphoneleveranciers wereldwijd en in die missie is het bedrijf inmiddels goed geslaagd.

Blikken we enkele jaren terug dan zien we dat Huawei in de eerste zes maanden van 2014 nog 'slechts' 35 miljoen smartphones verscheepte. Nu vier jaar later is dit dus bijna verdrievoudigd. 

Chinese merken stuwen de markt

Volgens het Taiwanese onderzoeksbureau TrendForce hielpen Chinese vendors de smartphonemarkt in Q1 groeien. TrendForce schat dat er in de eerste drie maanden van dit jaar wereldwijd zo'n 340 miljoen smartphones zijn verscheept waarbij de groei werd gedreven door merken als Huawei, OPPO, Vivo en Xiaomi. Naar verwachting zullen de Chinese merken de markt in het tweede kwartaal opnieuw een push geven mede dankzij nieuwe modellen en internationale uitbreiding. 

Volgens Gartner kan Huawei bogen op een wereldwijd marktaandeel van ruim 10 procent. Huawei moet Samsung en Apple voor zich dulden met aandelen van respectievelijk 14,1 procent en 20,5 procent.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie